Select Page
Днес моя клиентка беше депресирана, че за 20 дни е свалила само 4 кг. и ме попита дали не е по-добре да мине на плодове, чай и мед, защото така е отслабвала по 6-7 кг. за 10 дни.

4 кг за 10 дни е повече от перфектен резултат, явно програмата ми за отслабване работи 🙂 и клиентката ми няма повод да е депресирана, а напротив поздравления, че спазва програмата 🙂

Какво се случва с мазнините в тялото докато се храним само с плодове, чай и мед?

Вземам примерни данни за теглото на примерна жена с 30% телесни мазнини, 30% мускули (толкова мускули има жена с добре развита мускулатура, и обикновено е рядкост такъв процент).

Общо тегло 80 кг., разпределено така:

24 кг мускули
24 кг мазнини
32 кг костна система, органи, телесни течности и др.

Започва да се храни с плодове, чай и мед, няма упражнения заедно с нея, енергийният прием е намален и тялото има нужда от енергия. Обръща се към запасите си енергия – мускули и мазнини – и започва да гори мускулите за енергия, защото (1) по-лесно се превръщат в енергия и (2) при липса на силова тренировка, мускулите не са толкова необходими за тялото.

От друга страна за превръщането на мазнините в енергия е необходим кислород, който при липса на аеробно натоварване не е в достатъчно количество и затова при такъв вид хранене и без аеробни упражнения се горят малко мазнини.

В края на изпитанието са свалени 7 кг и как са разпределени в 73 кг.

20 кг мускули
22 кг мазнини
31 (свален 1 кг. вода) кг костна система, органи, телесни течности и др.

След храненето на плодове, чай и мед, започва отново обилно хранене и жената си връща свалените кг, т.е. става 80 кg., но понеже не е тренирала (т.е. няма как да качи мускули), тя качва 7 кг. мазнини и ето как са разпределени:

20кг. мускули
28 кг. мазнини
32 кг. (увеличава се водата в тялото) костна система, органи, телесни течности и др.

Резултатът е, че след подобно хранене без тренировки и липса на протеин да поддържа мускулите, вие сте по-мазни от преди да започнете да отслабвате. Уж, само сте си върнали предишните килограми, а изглеждате по-подпухнали, по-меки …

И отново се връщате към хранене с мед, чай и плодове, защото с нея се отслабва?!

Горният цикъл се повтаря и вече жената не е с 28 кг. мазнини, а с 30 кг мазнини ….

 

Стопи мазнините и извай тялото си за няколко седмици

От Руми Илиева, сертифициран фитнес треньор
Виж как!