Select Page
руми на плаж във вурвуру

Снимки от почивката ни във Вурвуру (Vourvourou), малко селище на полуостров Ситония, на 120 км от Солун. От София с автобус стигнахме за 7 часа, в почивните дни опашката на границата беше няколко километра, а и спирахме за 40 минути. В ненатоварен ден и с кола, може да се стигне за 5 часа.

плаж Вурвуру

Плажовете на Вурвуру са пясъчни, широки не повече от 3-4 метра, а на места и по-малко. Водата е много синя, солена и бистра. Селището не е голямо.

вила във Вурвуру

Преобладават вили за гости, като цялата ивица край морето е застроена по ненатрапчив начин.

Вурвуру вила

Във вътрешността също преобладават вилите, видях само няколко хотела.Не навсякъде тревата е зелена, може би знак за края на сезона …Излизаш от вилата и след 20 стъпки си на плажа.

бор вурвуру

Харесах си иглолистните дървета, от кола големите изглеждат пухкави.Гледка в ляво от терасата ни – планина.Гледка в дясно – море (в далечината е 🙂 ) Усеща се мирис на бор и сол.

ресторант Парис, Вурвуру

Препоръчаха ни ресторант Paris, доволни останахме, потретихме и даже украсата изядохме 🙂Намира се на брега, има прекрасна гледка и може да наблюдавате залеза.

залез ресторант Paris

Всеки път си поръчвахме Гръцки салати,

Гръцка салата

сардини

сардини на скара

и октопод на скара

октопод на скара

и по една голяма риба (редувахме Паламуд, Хек и Лаврак, снимах само Хека).

хек на скара

Поливахме с поливинка местно червено вино.

Вурвурско вино

Котките веднага ме откриха 🙂Успяхме и край морето да седнем, заведението е вървежно и има много резервации, масите край водата първи се заемат.Открих, че целият път е обрасъл с много сладки къпини.Хванах тен, починах си и довърших трилогията „Черният магьосник“ (хареса ми, макар да исках да завърши по различен начин).

руми

 

Стопи мазнините и извай тялото си за няколко седмици

От Руми Илиева, сертифициран фитнес треньор
Виж как!