Упражнение за релаксация


Софиянци може ли да познаят къде писах тази статия 😉

Това е мое много любимо упражнение, което всеки път се получава различно в зависимост от това, какво ще визуализирам и накъде ще ме отведе фантазията ми.

Лягате по гръб, тялото е в права линия, ръцете са спокойно отпуснати до тялото. Вдишвате и си представяте лъч светлина, който преминава през точка на напрежение през тяло ви. Издишате през същата или друга точка на тялото, като това може да не е точка с реален отвор по тялото.

Примерно може да вдишате и слънчев лъч да влезе през челото, зарежда ви със светлина, прочиства, изгаря стреса (умората, болката, напрежението …), зарежда ви с енергията си. Представете си пътя на лъча от челото през шията, тялото, до пръстите на краката (може да е друг път, според накъдето насочите лъча, но мислено минете през всички части, до които достига светлина).

Издишате и си представяте обратния път как от вас излиза стрес (или друго), може да му дадете форма, цвят и каквото решите. Визуализацията е личен процес и примерите, които давам са само да ви насоча, не се ограничавайте с тях, но ако нямате идея как да започнете, са добро начало.

Въздухът (светлината, любовта, топлината, това, което ви пречиства …) може да влиза в тялото ви през всяка точка, която си представите, не е нужно да е реален отвор по тялото.

Сега специално за подуването на корема от стрес, ето какво бях написала в писмо до клиентка с този проблем:

За подутия стомах, опитай следното.

Лягаш по гръб, затваряш очи и започваш да масажираш корема
по посока на часовниковата стрелка и да визуализираш
как от теб излиза въздух и коремът ти спада. Избери си
откъде да излиза въздуха и си представяй, че излиза
от там където си избрала, не е нужно да е логично
място, може да е през носа или върха на главата, ануса
или където искаш, това си е твоята визуализация, правиш
каквото си искаш.

Вдишаш и си представяш как това те зарежда със светлина,
издишаш и въздухът излиза през, където си решила, че излиза 🙂

Полежи си така, погали корема, дишай, много е приятно и релаксиращо.
Действа антистрес!

Във видеото споменавам книгата „Подсъзнанието може всичко“. Малка книжка, която се чете лесно и бързо. След всяка глава има практическа задача, така че да усвоите прочетеното. На мен много ми помага да постигам целите си и да съм удовлетворена от работата си.

След като я прочетох, вечер преди да заспа си повтарям нещо, което искам да ми се случи или разигравам положително развиващи се сценарии. Така програмирам подсъзнанието си да предусети успеха.

Друга хубава техника, но от друга книга, която много отдавна четох (дали не беше “Седемте навика на високо ефективните хора“, не помня …) е „В началото имай предвид края“. Това означава да си представите целта си сбъдната и да се върнете назад до идеята си, преминавайки през стъпките, чрез които сте стигнали от началото до края. Така можете да „видите“ как бихте се чувствали, ако се случи нещо, което желаете. Ще се изненадате как ще коригирате действията/поведението си, ако мислено разиграете пътя до целта и после обратно.

Интересно ми е да споделите в коментарите как се чувствате след визуализация и вечерно програмиране преди заспиване 🙂

Получи специално внимание, като се присъединиш в Студио Прекрасна

Присъедини се към нас и се възползвай от премиум тренировки и рецепти.