Select Page
упражнение за корем

Упражненията за корем винаги са предизвиквали голям интерес, защото коремът е най-проблемната област и при мъжете и при жените. Често получавам въпроси относно какви упражнения за корем правя.

плочки на корема

Рядко правя упражнения, които натоварват единствено и само корема. Залагам на упражнения, които натоварват цялото тяло и активират стабилизиращата функция на коремните мускули.Изпълнение на комплекса

Седнете на пода и повдигнете дупето като стоите на длани и стъпала, краката са със свити колене. Повдигнете един срещу друг лява ръка напред и прав десен крак. Направете същото с другата ръка и крак. Следва завъртане на тялото като повдигате лявата ръка от пода и се завъртате на дясно така че да застанете с лице към пода. (активира корема, ръце, рамо).

Направете поза птица-куче. От поза за лицева опора се повдига срещуположен крак и ръка (активира гърба, задно бедро и дупе).

Направете лицева опора от пръсти на крака или от колене (активира гърди, трицепс, корем) и довършете завъртането като тръгнете с дясна ръка на дясно докато застанете с лице към тавана и отново сте на длани и стъпала. Повдигнете срещуположен крак и ръка.

Изправете се до полуклек и направете 3 бързи полуклека, може и пълен клек (активира предна част на бедрото, дупе, корем).

Това е 1 повторение. Направете общо 50 повторения, като може да са 5 серии по 10 повторения или 2 серии по 25 повторения. Начинаещите да направят 20 повторения само.

Този комплекс от упражнения натоварва почти цялото тяло затова е достатъчно за тренировката ви за деня.

Във видеото по-долу има още едно упражнение, което чудесно стяга корема и с добавяне на допълнителни движения, отново става комплекс за цялото тяло.

 

Стопи мазнините и извай тялото си за няколко седмици

От Руми Илиева, сертифициран фитнес треньор
Виж как!