Упражнения Против Целулит


Целулитът е проклятие за жените. Всъщност целулитът е мазнини, а рекламите ви карат да смятате, че е нещо различно и че можете да го премахнете с кремове и гелове, което не е вярно

Основната причина за целулита са храната и липсата на движение. Излишъкът от храна и обездвижването водят до складиране на подкожни мазнини и лошо хранене (кръвоснабдяване) на тъканите на тялото.

Правете редовно упражненията против целулит, но не забравяйте, че трябва да следвате меню с енергиен дефицит и да тренирате редовно иначе няма гладки бедра и дупе 🙁

Ако искате веднага да получавате имейл, когато има нова тренировка, абонирайте се за Yotube канала ми (кликнете на бутона Абониране/Subscribe).

Упражнения против Целулит
Изпълнете тези упражнения 3 пъти един след друг. Имате нужда само от стол и постелка.

1. Качване върху стол+повдигане на коляно+напад назад – 10 пъти за всеки крак
Това упражнения е за цялото бедро – за предната, задната и вътрешната част. Също така при качване и слизане от стола стягате корема, за да държите тялото изправено.

Това упражнение е безопасно за коленете, ако внимавате никога коляното на свития крак да не минава над пръстите на крака. Дръжте коляното зад пръстите на краката и всичко ще е наред.

Нападите са прекрано упражнение, но ги изпълнявайте бавно, контролирайте движението и пазете баланс. Ако залитате това е опасно за коленете, така че отделете време да научите това упражнение.

Стъпете с десния крак върху стола, повдигнете тялото нагоре и коляното на левия крак. Стъпете с левия крак на земята, а десният крак слиза от стола и стъпва назад до напад.

2. Повдигане на ханша на 1 крак – 10 пъти на крак
Това упражнение е за задната част на бедрото и дупето, които при съвременният човек за силно обездвижени, заради седенето на стол.
Легнете на пода, сложете петите на стола, така че да се получи прав ъгъл в коленете. Изпънете десния крак и го дръжте ниско до стола, а не високо (така може да усетите напрежение в кръста). Повдигнете ханша нагоре като използвате за опора петата на левия крак. В най-горната точка задръжте за малко, за да усилите ефекта.
Начинаещите правете това упражнение с двата крака върху стола, а най-лесният вариант е с крака на пода.

3. Лицева опора+коляно към срещуположна ръка – 10 пъти
Това е упражнение за цялото тяло (гърди, ръце, корем, гърбът стабилизира само), след което ще се почувствате много изморени, но това е целта. За да горите много енергия правете упражнения за цялото тяло или за големите мускулни групи.

Направете лицева опора, след това насочете дясното коляно към лявата ръка, след това ляво коляно към дясна ръка. Ако ви е трудно застанете на длани и колене.

4. Сядане на стол+повдигане на колене+подскок – 10 пъти
Това упражнение е за бедрата, корема и в същото време е аеробно. За да използвате подкожните мазнини за енергия имате нужда от много кислород, затова бягането на пътечка се използва за отслабване (макар да не е най-ефективния метод).

Застанете с гръб към стола, седнете като държите гърба прав (не се изгърбвайте), повдигнете двете колена към тялото, стъпете на пода и отскочете.

Получи специално внимание, като се присъединиш в Студио Прекрасна

Присъедини се към нас и се възползвай от премиум тренировки и рецепти.