Упражнения за Отслабване за Цялото Тяло


Няколко дни не се чувствах добре и почивах от тренировки. Слушайте тялото си, то ви говори. Деня преди да стане ясно, че не ми е добре, тренирах както обичайно, но не ми достигаше въздух, имах нужда от 1-2 минути почивка между отделните упражнения, които по принцип правя с не повече от 10-20 секунди почивка.

Нямах представа защо е така, докато на следващия ден стана ясно, че не ми е добре. То тялото ми говореше от предния ден, добре че го послушах, макар да не разбирах какво точно ми говори 🙂

Та днес се върнах към тренировките и реших да направя по-лека тренировка с упражнения за цялото тяло. Като казвам по-лека, имам предвид, че няма подскоци, но иначе упражненията са си трудни, защото няма смисъл да правим нещо, което е лесно.

Винаги отправяйте предизвикателство към тялото си да прави повече повторения или с повече тежести, важно е да има развитие напред.

За да получавате имейл, когато има нова тренировка, абонирайте се за Yotube канала ми (кликнете на бутона Абониране/Subscribe).

Ако искате да отслабвате трябва да спазвате меню с енергиен дефицит.

Упражненията в тренировката за цяло тяло

1.Напад + повдигане на прав крак напред – 10 повторения за всеки крак
Това упражнение е за бедрата и корема. Във видеото има различни варианти за начинаещи и напреднали. Отделете време да свикнете с нападите, защото е важно да сте стабилни докато ги изпълнявате.

2. Клек с повдигане на крак в страни, редуване на краката – 20 повторения
Клековете са задължителни във всяка тренировка, защото успяват да включат почти цялото тяло. Чудесно упражнение за мускулите на бедрата, за външната част на бедрата (бричовете, но това не означава, че отслабвате там)и за корема. А ако стегнете ръцете става изометрична тренировка за ръце.

3. Мъртва тяга на 1 крак с отскок – 10 повторения за всеки крак
Напоследък това ми е любимо упражнение, защото хем тренирам задното бедро, хем има аеробен елемент и освен това се включват още дупето, гърба, корема и прасците. От днес реших да го правя с тежест, защото вариантът без тежест вече не ме натоварва оптимално. Всяко упражнение има вариант за начинаещи и напреднали и когато дойде момент един вариант да е лесен, преминава се към по-трудния вариант.

4. Лицеви опори с коляно към срещуположна ръка – 10 повторения
Във видеото давам много варианти на това упражнение, за да може да се изпълнява и от съвсем начинаещи. Не се плашете от лицевите опори, прекрасно упражнение са и също винаги ги включвам в тренировките си, като добавям различни елементи към тях.
Това упражнение е много добро за корема, по-добро е от коремните преси.

5. Гребане с дъмбел за гръб – 10 повторения за всяка страна
Колкото и странно да ви се струва, ако ще отслабвате, няма как да минете без упражнения за гръб!!! Гледайте видеото за правилно изпълнение, важно е мускулът да бъде максимално разтегнат преди да го съкратите.

Получи специално внимание, като се присъединиш в Студио Прекрасна

Присъедини се към нас и се възползвай от премиум тренировки и рецепти.