Select Page
Тази тренировка е супер брутална, отне ми 53 минути за 500 повторения. Последните няколко дни тренировките ми сякаш не използвах максимума си и с тази тренировка си отправих предизвикателство, като целта ми беше да изляза от зоната на комфорт и яко да мобилизирам волята си, за да успея да завърша тренировката.

Винаги, които искаме да постигнем нещо се налага да положим усилия и да напуснем зоната на комфорт. В живота има много примери за това – майките се лишават от сън и почивка, за да се грижат за децата; професионалните спортисти тренират на максимум, за да постигнат рекорд; студентите учат до сред нощ, за да получат знания и признание (оценки) ….

Всекидневното трениране с излизане от зоната комфорт има въздействие не само върху тялото, а във всички области на живота.

Кога за последно ви се наложи да излезете от зоната на комфорт? Какво направихте? Разкажете в коментарите.Във видеото по-горе има варианти на упражненията за начинаещи.

Упражненията в тренировката, всяко се изпълнява по 50 пъти, а ако сте начинаещ по 10 пъти.

1. Сумо клек с повдигане на крак в страни. Въздейства най-много на предна и странична част на бедрото, дупето.

2. Лицеви опори – натоварват гърдите, трицепса, чудесно упражнение за гърба, защото активира стабилизиращата функция на гръбните мускули.

3. Вариант на мъртва тяга на един крак с отскок, ляв крак – въздейства на задната част на бедрото и активира стабилизиращата функция на коремните мускули.

4. Като 3. с десен крак.

5. Набирания на дръжките на вратата, трябва ви хавлия за това упражнение – активира мускулите на гърба.

6. Качване на стол, слизане и напад, ляв крак – упражнение за бедрата, коремът стабилизира.

7. Като 6 с десен крак.

8. Странична дъска лява страна – странични, коси мускули на корема, рамо.


9. Като 8 дясна страна.

10. Повдигане на крака от лег + повдигане на ханш + коремна преса с разтваряне на краката в страни – това упражнение е убиец за корема, защото обхваща долната и горната част, въздейства и на вътрешна част на бедрата.

 

Стопи мазнините и извай тялото си за няколко седмици

От Руми Илиева, сертифициран фитнес треньор
Виж как!