Select Page
палачинки от тиква

И настана тиква тайм 🙂 Направих супер вкусни палачинки с тиква. Обаче много дълго се правят, така че вдъхновена от тях сега пека бърз сладкиш с тиква, за който утре ще пиша (ако е вкусен), мирише страхотно, но още се пече и не знам какво ще излезе.

Нова идея с любимата тиква, богата на ценни вещества и в същото време супер вдъхновяваща за кулинарстване 🙂 Нейно величество Тиква 🙂 Наслади се на тиквените палачинки, докато влизаш във форма 🙂 Напиши ми имейл с 2 думи “Искам промяна” и започваме работа заедно 🙂


Продукти за 3 дебели палачинки
250 гр. настъргана тиква
3 ч.л. (30 гр.) брашно (използвах елда, но може да я всякакво брашно)
1 ч.л. канела
2 яйца
30 гр. мед за намазване

настъргана тиква

Канелата и брашното се прибавят към тиквата, за да може да оберат влагата.

тиква с елда

Разбърква се, оставя се 2-3 минути да почива.Разбиват се яйцата и се смесват с тиквата.

тиквата и яйцата

Кашата става гъста.

кашата

В незалепващ тиган (може намазан с мазнина) се слага 1/3 от сместа и се разнася с лъжица.

печене

Става дебела палачинка, тип Американска.

тиквена палачинка

Пече се на средна сила на котлона, за да има време да се сготви тиквата – по 3 минути на страна. Или 6 минути на палачинка!

навита тиквена палачинка

Първата стана не много красива и се начупи при навиването. Намазана с мед е простооо велика!

палачинки от тиква

Вкусно стана, но 20 минути край котлона за 3 палачинки – не си струва! По-добре изсипете сместа в малка тавичка и изпечете за около 10 минути, после намажете отгоре с мед.

Калории за 3 палачинки

калории в тиквените палачинки

Идеални са за след тренировка 🙂 Макар, че може да ядете въглехидрати по всяко време, стига общото количество за деня да е това, от което имате нужда. Няма проблем да се хапват въглехидрати по всяко време, даже и вечер. Изключение е аеробна тренировка сутрин. Преди нея по-добре да сте „на гладно“, ако целта е намаляване на подкожни мазнини. Идеята е да има ниски нива на кръвната захар, за да се включат по-бързо мазнините като източник на енергия (разбира се това е теория, може да не е така 😉 )

Да ви е сладко!

Пиши ми и ще ти изготвя вкусен хранителен план, съобразен с твоите нужди и цели. Виж снимки преди-след отслабване с вкусно меню, изготвено от мен :))

 

Стопи мазнините и извай тялото си за няколко седмици

От Руми Илиева, сертифициран фитнес треньор
Виж как!