Ти си личност, а не килограми!


паун

Кога мислиш за силните си страни? Даваш ли им образ? Какво си ти? Телеса, които се измерват в килограми? Как се определяш? Като тегло, което превърта цифрите върху кантара? Мускули, плочки, релеф, целулит? Какво си?

Ежедневно имам обратна връзка от много хора. Говорим си основно за отслабване –винаги от там започваме. Знам историите на много хора, как се е стигнало до напълняването, какво е довело до желанието за промяна. Благодарение на този контакт станах разбираща. Чела съм невероятни истории за напълняване, но и всеки ден се изненадвам с нещо ново. Човешките истории са много богати и изненадващи.

Самочувствието на много хора зависи от това как изглеждат. Била съм в този отбор и това разбирам. На младини исках да изглеждам добре. Сега искам да съм здрава и щастлива. С годините човек променя ценностите си.

В началото тренировките са суета, след време необходимост, след още време здраве, а после еволюират в характер, дух, излъчване.

Можеш да бъдеш каквато си искаш! – често го повтарям, защото само трябва да си представиш какво искаш и стъпка по стъпка да се трансформираш в това, което искаш да си. Даже да имаш недостижим идеал, с всяко усилие ще си докоснала идеала. Под идеал нямам предвид физическо тяло.

Ти си индивид и личност, а не килограми. Не си обиколки в сантиметри и не си процент мазнини. Ти си силата, която проявяваш. Можеш да се научиш да си силна като тренираш слабостите. С тренировките градим характер. Още едно повторение само със силата на духа, отвъд физическото усилие. Отвъд умората и мускулите, които отказват да се подчинят. Духът ти избутва още една лицева опора.

23:54 часа е, неделя вечер. Пиша статия, имам 70 неотговорени имейла и няколко режима за изготвяне. Искам да се излегна на дивана с чаша вино. Обаче съм си обещала, че всеки понеделник ще има нова статия в сайта. А след статията ще отговоря на половината имейли и ще изготвя един режим. Правя го за теб, моля те напъни се и ти, надскочи себе си. Правя го и за себе си. Искам да градя характер и това не става като избягвам трудностите. И си налях половин чаша вино пред лаптопа и започнах с безобразията (виж по-долу) 😀

Мисълта ми беше за това как изглеждаме. Преценяваш ли приятелите си по това как изглеждат? Ще ги цениш ли повече, ако са атлетични и слаби? Ще ги цениш ли по-малко, ако са с наднормено тегло? За любимите ти хора не е важно как изглеждаш, важно е усещането, което им създаваш.

А зa хората, които не познаваш разбира се, че веднага ще погледнеш коремът плосък ли е, дупето, бедрата … 😀 Хората наистина посрещаме по външния вид, все пак това е единственото, което виждаш и усещаш при първи контакт. А наистина ли е важно първото впечатление? Да, важно е, но никой не съди по красота или калъп, а по това какво са запомнили от теб.

Да вземем за пример актьорите. Кийра Найтли, слаба е за моите разбирания, но я харесвам. Моника Белучи, пищна е за моите разбирания, но я харесвам много. Харесването не е външен вид, а усещане. Какви усещания ти създава този човек. Не сме се срещали на живо и все още ги харесвам 😉

Харесвам Кевин Спейси, не е типичният красавец, но какво е красотата, защото за мен той е красив. Харесването не е външен вид, освен ако не си Джейсън Стейтъм или Брад Пит 😀 и Анджелина Джоли . Харесването е харизма.
—————————–
Виц: Брад Пит и Анджелина Джоли нямали кого да си представят докато правят секс 😀
—————————–

Можеш да бъдеш харизматична, ако показваш сила и увереност. Хайде, остави този шоколад, не е силово упражнение да го изядеш. Силово е, ако го оставиш неизяден. Ще си силна, ако не изядеш шоколада. А ако не трепериш докато го гледаш ще си и уверена. Може да не изядеш шоколада, но да претреперваш за него. Тогава си силна и все още неуверена. Работиш за следваща стъпка – уверена.

Интервална тренировка за сила
20 секунди работен интервал, 10 секунди почиваш, 8 кръга
Уреди – 100 г шоколад

20 секунди миришеш шоколада
10 секунди гледаш шоколада

Ако след тази Табата не го изядеш, по-силна си 🙂

Шегата настрана, но погледни на отслабването като на здраве, самоусъвършенстване, енергия, сила.

Пътят до целта ще те изненада. Ще имаш повече изненади, ако вървиш по този път по-дълго. Хората, които спринтират към отслабването, бързо се изморяват и пътят до старта е толкова по-кратък и лесен за извървяване, колкото по-къса отсечка си пробягала. Спринт отслабване и после обратно на стартова позиция.

А ако започнеш лек тръст, ще издържиш повече и ще си по-далече от старта. Колкото по-далече си от старта, толкова по-малко желание ще имаш да се върнеш назад. Трудно е да се върнеш. Усилието за пътя обратно е загубено усилие. Ще си дадеш сметка, че има смисъл само за усилие, за да вървиш напред. Когато се измориш, спри почини се, наслади се на живота около теб. Ще си на ново място, разгледай, научи нещо ново. Когато събереш сили продължи с пътуването. Чували сме поговорката, че пътят е по-важен от целта. Ще научиш много неща за себе си докато вървиш към самоусъвършенстване.

Въпрос: какви изненади срещна по своя път?

Получи специално внимание, като се присъединиш в Студио Прекрасна

Присъедини се към нас и се възползвай от премиум тренировки и рецепти.