Select Page
След 2 месечни цикъла*, отново изследвах антителата ТАТ и МАТ, TSH, FT3 и FT4.
*Предишния път изследвах и женски хормони, които се изследват на третия ден от месечния цикъл. Добра практика е изследвания да се правят по едно и също време, за да са сравними резултатите.

FT 3 ( свободен Т3 ) 3.82 pm ol/L 3.10 – 6.80 (предишно изследване 4.02)
FT 4 ( свободен Т4 ) 14.24 pm ol/l 12.00 – 22.00 (предишно изследване 15.33)
TSH ( Тиреотропен Хормон ) 3.180 m IU/l 0.27 – 4.20 (предишно изследване 2.99)
ТАТ Тиреоглоблl. антитела ( anti Tg) 108.70 IU/m l до 115 (предишно изследване 120.8)
МАТ тиреоперокс.антитела ( anti TPO ) 164.60 IU/m l до 34 (предишно изследване 166.9)

Между двете изследвания направих само една промяна, за да мога да преценя нейното въздействие върху резултатите. Заключението ми е, че съм намерила добавка, която повлиява позитивно тироидните хормони, защото през тези 2 месеца не съм я приемала и резултатите се влошиха леко (TSH, FT3, FT4). Сега 2 месеца ще я приемам отново (това е една отвара, която мама прави и която на майтап започнах да пия лятото. След като довърша експеримента и имам доказатеслтва, че действа, поне върху мен, ще публикувам рецептата. Не бих искала да давам напразна надежда на никой, затова съм толкова предпазлива в публикуването на информация. А и в момента не можете да си направите отварата, съставките ги има през пролетта/ранно лято, така че нищо не губите 🙂 )

В същото време антителата се подобриха, което показва, че добавката не им влияе и са резултат от храненето ми, което беше и моето предположение. За това също ще напиша подробно, но не съм сигурна коя от всички промени, които направих води до този резултат. За сега продължавам да изключвам глутена, солта е намалена до минимум, захар консумирам 1 път на 1-2 месеца, плодове по 500-700 гр. на ден.

Интересно как ще ми се отрази намаления витамин D, очаквам да спадне зимата след като не се излагам на слънце ежедневно. Този път не го изследвах, защото все още има слънце и всеки ден 15 минути се пека (и по спортен потник на отворен прозорец става 🙂 ).

Ще напиша подробно за всичко, само да задържа или подобря резултатите 🙂

 

Стопи мазнините и извай тялото си за няколко седмици

От Руми Илиева, сертифициран фитнес треньор
Виж как!