Сурови бонбони от 2-3 съставки


Тези бонбони са мега бързи, ултра вкусни и супер различни в зависимост в какво ги оваляш. Имат много варианти. Направих най-лесния и бърз, защото нямах време. Интересно, че децата ги обожават, мечта ми е да правя рецепти, които и децата хапват.

Чудиш се дали е възможно да хапваш мега вкусни бонбони и да бъдеш в перфектна форма? Да! Възможно е! Пиши ми имейл с 2 думи “искам промяна” и ще те науча как 🙂

Продукти
/количествата може да варират на вкус, рецептата търпи много широки граници на всяка от съставките/
Бадеми (може орехи, кашу) (в моя случай бяха 250 г)
Фурми (може стафиди, накиснати) (400 г – мнооого сладко беше с толкова)
За овалване – шам фъстък, какао, канела, шоколад, кокосови стърготини

смлени бадеми

Приготвяне
Бадемите се смилат в кухненския робот. Понякога ги смилам по-едро, друг път по-ситно. Да се внимавам да се спре меленето преди ядките да започнат да пускат мазнина, тогава се превръщат в масло и не се оформят топчета.

surovi-bonboni-2

Изваждат се смлените ядки и в робота се слагат фурмите, пасират се. Може фурмите да са предварително накиснати във вода за около 1-2 часа, но не е задължително, ако са пресните фурми в зелени (червени) кутии, тези от Иран.

surovi-bonboni-3

След това се добавят смлените ядки – може да се омеси на ръка, а може и в робота. От тестото се оформят топчета.

Овалването

surovi-bonboni-4

В купичка се слага смлян на едро шам фъстък, слага се топчето. Купичката се хваща за ръба и се движи, така че топчето да се оваля добре. Фурмите са лепкави и много лесно се овалва без ръце.

surovi-bonboni-5

Ако топчетата се овалят в какао, имат съвсем различен вкус! Използвам тъмно какао от ИнкеТинке 22% мазнини, много е хубаво! Отново ги овалвам без ръце.

Шоколад за овалване
Кокосово масло, какао, малко мед. Пропорции, така че да стане леко течно или по-скоро да не е твърд шоколад. Трябва да е малко топло маслото.

Варианти
Смилат се бадеми, добавя се мед на вкус. Взема се малко от тестото и се сплесква върху дланта. В средата се слага четвърт сушена кайсия. Кайсията се загръща от всички страни и се оформя топче. След това се овалва в шам фъстък (може и в друго). Този вариант много се харесва. Интересен е, има пълнеж, който се пълни суууупер лесно. Обичам лесните и бързи ефекти 🙂
*необработваните сушени кайсии са тъмно кафяви, изобщо не са оранжеви. Намирам такива само в био магазините, насипни.

Мисля да направя смлени бадеми с малко мед, колкото да слепи бадемите. Да пасирам фурми с малко вода, така че да станат на гъсто пюре. След това да напълня топчета с фурми (пак по метода на сплескано кюфте, което после се загръща). След това да овалям в кокос. Целта е да се получат бонбони Рафаело.

Трюфели
Шоколадово тесто – когато ми се яде тъмен шоколад смесвам на око (1 ч.л.) мед, (2 с.л.) какао, (2 с.л.) кокосово масло. В началото изглежда сякаш няма достатъчно влажност да се поеме какаото, но бъркам/меся с лъжичка докато стане като тесто. Това количество стига за 2 души, много е насищащо, мазно и шоколадово. Оформят се топчета.

След това мисля да опитам (не съм го тествала още) потапяне в разтопено кокосово масло и след това овалване без ръце в какао. Не знам какво ще стане, но ми се иска от известно време да опитам.

Какви са твоите любими сурови бонбони 😀

Ако искаш вкусен хранителен план, с изкушения за цялото ти семейство, пиши на Руми и промени начина си на живот завинаги!

Получи специално внимание, като се присъединиш в Студио Прекрасна

Присъедини се към нас и се възползвай от премиум тренировки и рецепти.