Напреднали и супер напреднали тренировки в студио “Прекрасна”

Прекрасна 💗 толкова е хубаво да тренираме кратко, но редовно! Това е ключът към перфектна форма ц-е-л-о-г-о-д-и-ш-н-о!

Може би бързаш да постигнеш резултати за месец или два, тогава обърни внимание на храненето, защото то най-бързо ще се отрази на външния ти вид. Избери си някое от готивите менюта Пъстро (целогодишно), Лятно, Зимно или ми драсни имейл (iskam@fitnesinstruktor.com) да ти изготвя персонално меню, изцяло съобразено с твоите любими храни. Тренировките се отразяват изключително върху визията, но с натрупване, не става за седмица или даже за месец. А най-добрият вариант е тренировки + точното хранене, тогава ефектът е поразителен и най-бърз.

Тренировките за напреднали и супер напреднали са сериозно предизвикателство. Тренираме високоинтензивно и правилната техника е изключително важна. Ако имаш съмнения за правилната си техника, мини през една програма на Начинаещи, защото там обяснявам изключително много правилна техника. Упражненията може би ще са в лек за теб вариант, но може да ги изпълняваш в по-труден. Също така, ако имаш време може да минеш през тренировките от една програма за начинаещи, като следваш последователността на тренировките, а не календара към програмата. Идеята е да усвоиш правилната техника бързо. Когато снимам начинаещи, снимам по 3 тренировки ден и ми се събира 60-70 минути леко за мен натоварване, но в края на деня се чувствам добре тренирала без да съм супер изморена. Ако някой път имаш време, пробвай да направиш по няколко тренировки за начинаещи една след друга, изключително освежена ще се почувстваш, особено, ако преди това си тренирала с програмите за напреднали.

Ниво 2 или ниво 3 да правя, кое е по-трудно
Ниво 2 е напреднали, ниво 3 е супер напреднали и е най-трудния вариант. Тренировките са снимани в най-трудния вариант, като в самата тренировка има по-малък прозорец, който показва упражнението и в по-лесен вариант. Опитай всяко упражнение да направиш поне 1 повторение от най-трудния вариант (ниво 3) и ако ти е трудно, модифицирай в ниво 2. Когато винаги опитваш първото повторение да е най-трудният вариант, се предизвикваш да минеш на следващо ниво. Даже и всеки път да не успяваш да изпълняваш в най-трудния вариант, един ден ще успееш 🙂 Не спирай да опитваш. Идеята е да правиш колкото можеш повече повторения от най-трудния вариант с правилна техника на изпълнение, след което модифицираш в по-лек вариант. Правилната техника е изключително важна по 2 причини. Първата е, че така упражнението е най-ефективно. Втората е, че се предпазваш от травми.

Седмичните или другите програми да следвам?За напреднали препоръчвам да изпълняваш отделните програми, като си избереш, тази която ти “проговори”. В програмите постепенно нараства трудността.

За супер напреднали препоръчвам седмичните програми, защото там трудността е на постоянно високо ниво, като от време на време включвам и по-леки тренировки, умишлено, за да не държим хормоните на стреса твърде дълго високо.

Програмите са подходящи за Прекрасни, които искат постепенно да изграждат качества (сила, издръжливост, мобилност).

Седмичните програми са подходящи за Прекрасни, които имат сериозен опит, въпреки че всяко упражнение е показано и в по-лек вариант. Ако си напреднала също може да опиташ седмичните програми и да прецениш как се чувстваш. Все пак само ти знаеш какво ти носи радост и удовлетворение 😊

ЗА КОНТАКТ: studio@fitnesinstruktor.com
към fitnesinstruktor.com