Начинаещи тренировки в студио “Прекрасна”

Прекрасна 💗 предстои ти да откриеш на колко много си способна. Да усетиш силата си и да се влюбиш в усещането след тренировка. След тренировка си доволна и цялото ти тяло тупти и ти изпраща нови усещания 😍.

Чудиш се откъде да започнеш и кое е подходящо за теб? Не се притеснявай, сега ще ти покажа 😊.

Програмите за начинаещи са няколко и с тях постепенно и сигурно напредваш. В тях обяснявам изключително много правилна техника на изпълнение, за да извличаш максимума от всяко упражнение, и за да няма травми. Правилната техника на изпълнение е най-важното нещо. Не е важно колко повторения ще направиш, а е важно да са с правилна техника. Предлагам ти да започнеш с първата програма в списъка по-долу, а след като я приключиш, преминаваш към следващата. Когато ниво начинаещи (ниво 1) ти стане лесно, премини към ниво 2.

1. PUSH
2. Ново начало
3. За из път – тази програма е само с ластик и е удобна, ако пътуваш често
4. Уникална
5. Корем мечта

Ако след като разгледаш всички програми за начинаещи, някоя от тях ти “проговори”, няма проблем, започни с нея. Но тренирай по една програма, не ги смесвай, защото експертно съм комбинирала упражненията в една тренировка за най-голям ефект.

Искам резултати за месец-два
Тогава обърни внимание на храненето, защото то най-бързо ще се отрази на външния ти вид. Избери си някое от готивите менюта Пъстро (целогодишно), Лятно, Зимно или ми драсни имейл (iskam@fitnesinstruktor.com) да ти изготвя персонално меню, изцяло съобразено с твоите любими храни.

Мога ли да се смесват различни програми
Не препоръчвам безразборно смесване на различни програми. Ако искаш максимален ефект от всяка тренировка, добре е да следваш програма.

Искам по-бързо да мина през всички програми
Това е като да искаш да си изядеш храната за цял месец, за седмица. Първите няколко дни можеш да се натъпчеш здраво като за 4 дни, но след 4-5 дни разбираш, че това не може да продължи повече. С тренировките е същото. Първите няколко дни успяваш да тренираш по няколко тренировки на ден, но след това се натрупва умора и мсукулна треска, заради които се налага да си вземеш почивка. Тренировки не могат да се наваксват.

Трябва ли да тренирам 5 последователни дни
Не, не трябва. Има 5 тренировки за седмицата, ти прецени в кои дни да тренираш и в кои да почиваш. Красотата на този начин на трениране е, че имаме гъвкавост и сме свободни от точен график. В различни периоди от живота ми, двата почивни дни са ми били по различно време. Например сега, когато имам дете, не тренирам уикенда, защото тогава сме много навън, по разходки, играем и смятам това за чудесна активна почивка. Но не винаги е било така. Понякога почивните ми дни са били през седммицата. Или пък, ако през седмицата съм имала много задачи, съзнателно съм отложила 2 от тренировките ми за уикенда. Много бих искала да почувстваш тренировките не като задължение, а като нещо, което е приятно, и с което можем да жонглираме за собствено удоволствие и удобство. Тренираме, когато ни е удобно!

Студиото е свободата да тренираш, когато и колкото искаш 🙂

Ако пропусна тренировка какво да правя
Ако си пропуснала само 1-2 дни от седмицата, направи си в следващите дни пропуснатите тренировки, като продължиш оттам, където си стигнала. Ако следваш програма, продължи оттам, докъдето си стигнала. Ако следваш Седмичните програми, продължи с тренировката за деня, защото няма как хем да правиш тренировката за деня, хем изпуснатите тренировки. Ако все пак държиш да си направиш и пропуснатите тренировки, не го прави за повече от 2 дни, ще се преумориш и ще покачиш нивото на стреса, което води до увеличен апетит. Виж симптомите за претрениране, от които трябва да стоиш далече.

Имам само 5-10 минути или никакво време за трениране
Ако се случи инцидентно, брой го почивен ден и след това продължи с тренировката, до която си стигнала. Ако обаче продължи повече от седмица, по-добре да тренираш кратко, отколкото нищо. Има специална програма за супер натоварени периоди или в период, когато нямаш мотивация за тренировки (да, на всеки може да се случи). И днес тренирах е програма със 7 или 13 минутни тренировки. Идеална е за поддържане във форма, така че да не ти се налага да започваш от нулата отново.

Имам нужда от по-щадяща програма, която обаче да е натоварващаВисокоефективната-нискоинтензивна програма е идеална за случаите, в които имаш болки в ставите, коленете, гърба … Тази програма само изглежда лесна 😉 Сериозно натоварваща е, като в същото време е щадяща за ставите.

Нямам мотивация за тренировки
На всеки може да се случи, не се самоизяждай за това 🤗 Предлагам ти 2 подхода, ти се познаваш по-добре кой работи за теб. Първо – вземи си почивка за седмица, няма да загубиш постигнатото с една седмица почивка! Направи го съзнателно и без чувство за вина. Казвай си “Имам право на почивка. Почивам, защото имам нужда. Тялото ми се възстановява.” Този подход няма да работи за Прекрасни, които след това трудно се връщат към тренировките и една седмица става един месец. Ти знаеш дали си такъв тип, например за мен това работи. Вторият начин е да продължиш да тренираш, но да не се влагаш на 100%. Изпълнявай половината повторения, а другата половина се разхождай из стаята или подскачай. Изобщо кажи си “ще тренирам малко да се пораздвижа”. Понякога се изморяваме да даваме всичко от себе си и искаме да не се очаква от нас да сме на 100%. Бъди мила със себе си, всяка тренировка е по-добре от никаква. Понякога само смяната на нагласата, че няма да се раздадеш на 100% е мотивираща да тренираш. Също опитай и програмата И днес тренирах, тя е кратка (7 минути), но си е сериозно натоварване.

ЗА КОНТАКТ: studio@fitnesinstruktor.com
към fitnesinstruktor.com