Select Page
степ аеробика, руми

Това е една лека степ аеробика, която изненадващо ме изпоти. Може би, защото не съм в супер форма в момента. Нормално е да има цикли, може и да се поддържа супер форма нон стоп, но пак е до време. Имах силна мускулна треска на горната част на тялото и с тази тренировка целта беше да раздвижа кръвта и да вкарам повече кислород, така че по-бързо да ми мине треската.

Кога, за кой е подходяща тази степ аеробика?

Подходяща е за за средно напреднали, а начинаещите да изпълняват на земя (без степ).

За хора с проблемни колене тази тренировка ще е ок, изпълнявайте я на земя, но все пак, ако усетите болка в коленете, прекратете, всеки човек е различен!

Ако тренирате двуразо, в период на намаляване на мазнини, това да ви е сутрешната аеробика на гладно, а преди вечеря силова тренировка. Не препоръчвам да се тренира двуразово нон стоп. Ако ще тренирате цял живот – пазете тялото си. Няма професионален спортист без травми, познайте защо!

За напреднали нещо като „почивка“ 😉

Варианти
Ако изпълнявате тренировката на макс може да стане много брутална високо интензивна интервална тренировка.

Вместо степ може да използвате тенджера или леген, но се уверете, че ще издържат тежестта ви. Безопасността преди всичко!Целта е да се завършат 20 минути, а не определен брой кръгове. На всеки 30 секунди се преминава към следващото упражнение. В началото започва с леко упражнение, което служи за разгряване и почивка между отделните кръгове

Упражненията:
1. Преминаване през степ.

2. Качване на степ с изнасяне на ръце нагоре, повдигане на прав крак назад. Редуват се краката.

3. ЛЯВ крак – 1-2-3- на 4 качване върху степа и повдигане на прав ЛЯВ крак встрани.

4. Като 4 с ДЕСЕН крак.

5. Пръсти върху степ.

6. Скок върху степа до Римска мъртва тяга – подскок до изходно положение с гребане (без тежест).

7. Римска тяга със събрани крака – Подскок до разтваряне на краката – Римска тяга с разтворени крака – Подскок до събрани крака.

8. С ръце върх степа – Подскок ро дъска – Подскок до клек.

9. Качване върху степа на 5 такта, редуват се краката.

10. Изходно положение полуклек краката от двете страни на степа, ръцете обтегнати зад гърба. Подскок върху степа до изправен стоеж+бицепсово сгъване (без тежест). Подскок до изходно положение до полуклек и кик бек за трицепс.

 

Стопи мазнините и извай тялото си за няколко седмици

От Руми Илиева, сертифициран фитнес треньор
Виж как!