Select Page
На 27.11.2010 г. в София (09:00 ч. Интерпред, зала”София”, бул. Драган Цанков, No. 36) ще се проведе семинар на теми, които вълнуват всяка жена. Елате да се запознаем там 🙂

Ето и темите:

– детокс програми за подмладяване – тази лекция ще се изнесе от д-р Даниел Димитров, диетолог, успях да му задам 5 въпроса, прочетете по-долу.

– как да изглеждаме по-млади като се храним с храна, която ни подмладява.

– хормони в баланс – женските хормони могат да подлудят всяка жена, но си има начини хормоните да ни служат за подмладяване и разхубавяване.

Цена за участие на човек – 30 лв. до 17.11.2010, след това 40 лв.

Организаторите предоставиха за читателите fitnesinstruktor.com възможност да посетят семинара безплатно. За да спечелите безплатен билет, в коментарите под статията напишете отговора на въпроса:

„Кои са най-големите трудности, когато решите да отслабвате и/или да тренирате (правите упражнения)?”

На 23.11.2010 г. ще изтегля 2 печеливши, които ще получат по 1 безплатен билет. Коментари се приемат до 24.00 часа на 22.11.2010 г. Моля, оставете имейл, за да се свържа с вас, като спечелите 🙂

Редакция: Спечелили са Изабела и Стефка (да си видят емайла), ако те не могат да дойдат резерви са Ива, Галина и Тихомира. Гледайте видеото как изтеглих печелившите.Интервю с д-р Даниел Димитров, с когото можете лично да се запознаете на семинара:

1. Каква е най-честата причина хората да търсят помощта ви?
Мисля че сами може да се досетите, че най-често това са пациенти за отслабване. Но се увеличават и хората, които трябва да спазват хранителен режим по медицински показания. Има и такива, които искат да се научат да се хранят оптимално и рационално според техните индивидуални особености

2. Как протича прегледа/консултацията?
Протича не по-различно от всеки друг преглед. Пациента обяснява начина си на живот, здравословни проблеми и хранителните си навици. Често се налага попълване на хранителен дневник за анализ на хранителните навици и състава на приеманата храна. По време на консултацията се използват измервания като калориметрия (определяне на основната обмяна), бодиимпеданс (определяне телеснот тегло, % телесни мазнини и % телесни течности), калиперометрия (измерване на подкожните мазнини) или лабораторни изследвания (тест за хранителна непоносимост,метаболитни, хормонални).

3. Как реагират хората на предписанията, спазват ли ги, променят ли начина си на живот или следват съветите ви само докато имат проблем?
Българите в по-голямата си част нямат нагласа да полагат усилия в посока на оптимално и рационално хранене. Няма я и нагласата да се вслушват в мнението на специалист. В повечето случаи хората следват предписанията само докато имат проблем, и не са готови да променят градени с годините вредни навици.

4. Какво бихте посъветвали някой, който има наднормено тегло?
Бих му казал да промени начинът си на живот, като започне от храненето и физическата активност. В противен случай, става „абонат” на здравната каса и фармацевтичната промишленост!

5. Нещо, което искате да споделите с читателите на сайта.
По-скоро искам да им пожелая да бъдат по-активни и съзнателно да търсят промяната. Това става с ежедневното преодоляване на нови предизвикателства, както физически така и ментални. Пожелавам им никога да не са доволни от постигнатото и да намират начин да изненадват себе си.

 

Стопи мазнините и извай тялото си за няколко седмици

От Руми Илиева, сертифициран фитнес треньор
Виж как!