Select Page
Напоследък хапвам много боровинки, чудесен плод, пълен с антиоксиданти, ниско калоричен и с много, много хубав вкус.Днес се отправих към Женския пазар (в София) за пресни плодове и зеленчуци. Не бях ходила там от поне 7-8 години, но вчера случайно попаднах там и качеството на плодовете и зеленчуците е в пъти по-добро от пазара на Графа, от който пазарувам редовно.

Имах план да си купя патладжани (ще правя лютеница без захар имазнина след няколко дни и да наваксам с покупките), някакъв плод, боб, магданоз и годжи бери (за това трябва да напиша отделна статия, номер едно супер храна!).

Имаше много хубави боровинки и реших да направя сладко, което зимата да използвам, когато правя сладкиш или торта (супер рядко се случва, но ако има повод обичам да правя сладки неща).

Рецепта за сладко от боровинки
1 кг. боровинки
100 гр. захар
300 мл вода
2-3 щипки лимонена киселина (лимонтозу)

Ако имате голяма тава вземете 3 кг боровинки и умножете по 3 всички продукти

Метод
Сложих водата и захарта да поврат за 10 минути, прибавих измитите боровинки и после варих още около 30 минути. От време на време сладкото трябва да се бърка, а през последните минути, трябва да се бърка много често или постоянно. Аз го правих в голям тефлонов тиган и в него не загаряше и не се налагаше да стоя на котлона нон стоп.

Сладкото се вари докато остава пътечка, когато се разбърка. На мен малко рядко ми се стори и реших още 5 минути да го поваря, обаче стана много гъсто, така че спрете да варите като стане пътечка. След като свалите от котлона прибавете лимонената киселина и разбъркайте.

Целият този труд отиде за 2 бурканчета сладко от боровинки и малко в една чинийка остана 🙂

сладко от боровинки

2 бурканчета само ...Напълвате бурканите, затваряте ги и слагате в тенджера да врат за 5 минути за капачката!

 

Стопи мазнините и извай тялото си за няколко седмици

От Руми Илиева, сертифициран фитнес треньор
Виж как!