Select Page
Прекрасниии, споделям закуска, която хапвам. Заради Хашимото няколко години избягвах млечни храни и такива, които съдържат глутен. Вече съм в ремисия (нямам завишени антитела) и си позволявам млечни храни (предимно козе) и хляб с глутен и квас (без мая).

Спирала съм много храни. С глутена беше много лесно. От днес за утре го спрях, изобщо не ми липсваше.

Обаче млечните бяха голяма драма. И за повечето хора спирането на млечните храни е трудно. Българите сме свикнали да сядаме на масата с бучка сирене + каквото сме приготвили за хапване 🙂

Щеше да е хубаво преди години да съм знаела за това сирене, за да хапвам по малко, когато много ми се доядеше. Отне ми около година да не си мисля за млечни продукти. Не ги ядях, но ми се ядяха.


Сиренето СиреНЕКА е направено от кашу, кокосово мaсло*, хималайска сол и растителна пробиотична закваска. Т.е. няма мляко в него. За хора, които не могат да ядат млечни храни е страхотна алтернатива. Също така е изцяло растително.
* от сиреНЕКА ми писаха, че етикетът е сгрешен. Написано е кокосово мляко вместо кокосово масло. Новото име на продукта е Delishu

сирене от кашу

Вкусът е като на истинско сирене заради пробиотичната закваска, но е по-мазно от сиренето от мляко. Текстурата е твърда, но може да се маже, нещо средно между сирене и сирене за мазане. Може и да се настърже, особено когато токущо е извадено от хладилника.

Аз го хапвам на салата с розов домат, голяма връзка магданоз (съдържа мнооого витамин C, само червените чушки съдържат повече витамин C) и настъргвам сиреНЕКА. Овкусявам с малко ябълков оцет и зехтин. Ябълковият оцет допринася за добро храносмилане.

веган сирене

Харесвам го и с любимите ми овесени ядки (без глутен), има вкус на макарони със сирене. От вечерта накисвам овесените ядки с вода, добавям сиреНЕКА, което съдържа пробиотици и оставям на плота да ферментира. Споделяла съм, че овесът е добре да се ферментира преди хапване.

сирене без лактоза

Когато ми се яде солен овес, с вкус на макарони, ферментирам със сиреНЕКА.

Когато ми се яде сладък овес, ферменитирам или с ONE или с пробиотик.

Добавям и колаген (За 5% отстъпка в lifestore.bg използвай код: iskam5) или желатин, защото след раждането имах някаква драма с коленете. Меките тъкани около коляното сякаш се разтягаха твърде много при сгъване. Мина ми 🙂 Желатинът е помогнал на много мои клиенти с болки в коленете, но се иска редовен прием поне месец по 15 г на ден.

Пробвали ли сте сиреНЕКА? Харесва ли ви?

Искаш ли да влезеш във форма, докато хапваш подобни вкусотии? Пиши ми, за да ти изготвя вкусен хранителен план, съобразен с твоите цели. Виж снимки преди-след отслабване с вкусно меню, изготвено от мен.

 

Стопи мазнините и извай тялото си за няколко седмици

От Руми Илиева, сертифициран фитнес треньор
Виж как!