Select Page
Този крем е страхотен за закуска или като крем за торта. Вкусът е силно шоколадов, мек, нежен, с леко хрупкане от чиа семената.

веган шоколадов крем

Напиши ми имейл с две вълшебни думи “искам промяна”. А аз ще ти покажа, че може да достигнеш най-добрата си форма с тези и много други вкуснотии:)

Продукти
2 равни с.л. чиа
15 с.л. вода (ако е крем за торта – 8-10 с.л.)
2-3 с.л. бадемово масло (виж как се прави бадемово масло)
1 с.л. какао, пълна с връх
3 банана

shokoladov-krem-2

био бадемово масло

Време за приготвяне
Под 5 минути. Може да се приготви без уреди.

Автор
Румяна Илиева

Приготвяне

чиа семена

Чиа семената се накисват с водата.

shokoladov-krem-5

Разбъркват се малко и може веднага да се добавят какаото и намачканите банани.

shokoladov-krem-7

За по-гладък крем бананите да се пасират в кухненски робот. Намачках 1 банан, а 2 нарязах на парчета – въпрос на вкус как искаш да се получи.

shokoladov-krem-8

Добавя се какаото и се разбърква докато се смеси добре. Накрая (всъщност няма значение кое кога се добавя, правила съм го с добавяне на бадемовото масло преди бананите) се добавя бадемовото масло и се разбърква докато добре се размеси.

shokoladov-krem-6

Кремът трябва да престои 30 минути преди хапване.

shokoladov-krem-9

Като крем за торта, за да е по-гъст се използва по-малко вода. За да стегне още малко може да се добавят 2-3 с.л. кокосово масло.

Бадемовото масло, което използвах е направено от печени бадеми, страхотен аромат! Бадемово масло се приготвя супер лесно вкъщи, но отнема време, ако кухненският робот не е мощен. Обикновено го приготвям докато правя нещо друго. Домашното бадемо масло излиза 3 пъти по-евтино от купешкото.

Въпрос: какви вариации ти хрумват? За какво ще го използваш?

Руми: с лешниково масло ще е като Nutella! Хапвам го като закуско-обяд след тренировка. Бих направила сурова торта. Блат от лешници и фурми. А кремът ще е с лешниково масло – торта Nutella мммммм облизваш ли се вече 🙂

В този суров чийз кейк използвах бадемово масло.

Искаш ли да влизаш във форма, докато хапваш подобни вкусотии? Изпрати ми имейл само с 2 думи „искам промяна“ и започваме работа по твоето индивидуално меню. Хапваш само любими ястия, много вкусна храна и влизаш в най-добрата си форма. Ще трябва и да тренираш по 20-30 минути на ден, вкъщи, в удобно за теб време, с моите тренировки.

Ето тук може да видиш какво включва програмата за промяна на начина на живот, а тук снимки преди-след отслабване на читатели, с които вече работихме по хранителен план.

 

Стопи мазнините и извай тялото си за няколко седмици

От Руми Илиева, сертифициран фитнес треньор
Виж как!