Select Page
Готови за нова Румитка 😀 След нея имах 2 дни мускулна треска на дупето и задното бедро, ноооо може би не само от нея 😉 Същия ден снимах 2 тренировки за начинаещи за Онлайн клуба, след това снимах тази Румитка … 2 пъти 😀 . Първия път не съм натиснала бутона „Запис“ и съм скачала без да се запише нищо. След това почивах 10 минути, че ако започна веднага да снимам ще съм по-мудна заради умората, ех суета, няма да се излагам я ;).Интервална тренировка 30/30 без почивка, 2 кръга

1. Страничен напад с подскок и Махало – ЛЯВ
2. Страничен напад с подскок и Махало – ДЕСЕН
3. Скок на 1 крак другия крака обтегнат напред-встрани – ЛЯВ
4. Скок на 1 крак другия крака обтегнат напред-встрани – ДЕСЕН
5. Махало от поза Триъгълник (в йога се нарича: обърнато надолу куче)

Важно за изпълнението на упражнениятаСтраничните напади с подскок. В стари видеа видях, че при изправяне не се изправям напълно и в това видео си поставих задача да мисля как се изправям. Добавих сгъване за бицепс, което ме кара да изправя тялото. Целта ми беше всяко повторение да бъде изпълнено с максимална амплитуда на движение, т.е. при изправяне торсът да е под ъгъл 90 градуса спрямо земята.

За скока на 1 крак е важно раменете да не мърдат и торсът да се държи перпендикулярен на земята. По този начин коремът се налага да стабилизира, т.е натоварва се повече. Мисля, че съм се справила с тази задача, през цялото време мислех „Повдигай само крака, не навеждай тялото напред“. Крак встрани ми е трудно упражнение, сякаш имам механична преграда и не мога да го повдигна повече, но спрямо старите виждам, че имам напредък и тук, макар да ми е слабо място.

За Махалото: целта е краката да се повдигат максимално високо. Невероятно упражнение за корем. Гърбът трябва да е прав. Ако за нещо ще мислиш по време на това упражнение, нека да е „прав гръб“ – трябва да усещаш зоната между лопатките.

Вече съм готова с тренировките за втория месец в Онлайн клуба. Начинаещите ще продължат да развиват силата и аеробния си капацитет, напредналите ще станат още по-силни, а супер напреднали ще се забавляват със супер разнообразни тренировки (в 2 от тренировките има по 20 упражнения!).

Подготвям и аеробен бонус за Клуба– тренировъчна програма само с аеробни тренировки, които се добавят към другите тренировки, ако целта е намаляване на мазнини от корема и бедрата.

 

Стопи мазнините и извай тялото си за няколко седмици

От Руми Илиева, сертифициран фитнес треньор
Виж как!