Select Page


Тази Румитка е нещо като тест – колко Бърпита (без лицева опора) можеш да направиш за 5 минути. След време се тествай отново и виж дали напредваш.

Важно: Изходното положение е от полуклек/клек. Т.е. първо приклякаш и после поставяш длани на пода. А не да се навеждаш от кръста и да поставяш длани на пода. Опитай да направиш колкото можеш повторения през клек – бедрата се подпалват!

Опитах 2 варианта на тази тренировка:

1 вариант
Правех пирамида – 20, почивка, 19, почивка, 18, почивка, 12 – 69 повторения.
В този вариант стигах до отказа няколко пъти, а след стигане до отказ трябва повече време за въстановяване.

2 вариант (снимания)
Започнах с 20 повторения, почивка, и след това почивах след всеки 10 повторения. При този вариант ми беше необходима по-малка почивка между сериите и направих 71 повторения.

Въпрос: при кой вариант правиш повече повторения?

Преди Румитка 6, снимах Румитка 5 за цяло тяло. Стана ми навик да снимам 2 Румитки една след друга, така снимам Румитките през седмица 🙂 Заради Фитнес клуба ми се налага да имам много прецизен график на снимане, защото за клуба всеки месец снимам минимум 15 тренировки, отделно ще има по 1 бонус тренировка на седмица, т.е. още 4 тренировки и 4 Румитки месечно – това е снимане на 23 тренировки на месец! Искам само да съм здрава и без травми и ще снимам всеки ден 🙂

Днес съм рожденичка – ставам на 38 😀 Наздраве!

 

Стопи мазнините и извай тялото си за няколко седмици

От Руми Илиева, сертифициран фитнес треньор
Виж как!