Упражнения с ластик, тренировка за цялото тяло: Румитка #34


Прекрасни, как беше уикенда, забавлявахте ли се? Моята седмица беше като уикенд 🙂 С Макс бяхме в Бургас и си изкарахме чудесно. Макс през цялото време беш от едни ръце на други ръце, от един роднина в друг. Много му е хубаво да се занимават с него, да му се радват, пеят, играят. И той отвръща с мнооого широки усмивки, често с глас по няколко минути. Супер лесно е да го разсмееш с глас, разтопява ми сърцето!

Успях да запиша няколко пъти плаж. И веднага показвам снимков материал за 6,5 месеца след раждането. На лявата снимка съм със стегнат корем, на дясната с отпуснат (т.е. нищо не правя, такава съм си). Много съм доволна от прибирането на корема. Първите няколко месеца след раждането си имах корем като малко бременна.

Сега имам само мазнини по корема, които като изгоря някой ден, ще съм отново с плоско коремче. Това малко като “татко ще ми купи колело, ама друг път” 🙂

Искам да уточня нещо. Манията по плоския корем и да сме без целулит е голяма. Всъщност нормално е да имаме мазнини, които изглеждат като целулит, независимо, че не ни харесва, но е нормално и здравословно. Не е здравословно да си +20 кг, но +5 кг си е ок.

И друг път съм споделяла, че ако не снимах видеа с тренировки, щеше да ми е все едно дали имам +3 кг (колкото имам сега).

В момента съм с абсолютно здравословно тегло, даже мога да кача още 2-3 килограма и ще съм в здравословната норма.

Докато кърмя планът ми е да ям колкото ми се яде и да тренирам за поддържане. След това ще му мисля дали да чистя мазнини, вероятно ще чистя, че никой няма да иска индивидуално меню от мазна инструкторка 🙂


Вече официално изготвям менюта на английски и ще се радвам на препоръка, ако имаш чуждоезични приятели, ще ги отслабна 🙂 Нека ми изпратят имейл на английски и започваме да работим заедно. Неофициално, минахме бройката, която си бях поставила да стигнем преди да реша ще го правя ли официално или не 🙂

Търся нови попълнения на екипа, които имат перфектен писмен английски език, изпрати ми имейл на fitnesinstruktor@gmail.com , ако искаш да работиш не работа, а да променяш живота на хората към по-добро и да бъдеш част от мисията здраве. Работата е на пълен работен ден, моля не ми пиши, ако искаш да помогнеш няколко часа (отбелязвам го, защото получавам много такива имейли).

Продължавам всеки ден да правя 10-20 минути упражнения за диастаза (разделяне на коремните мускули, които искам да се съберат) + 15-20 минути тренировка, която е специална и заобикаля диастазата. Даже вече съм добавила по-трудни варианти на упражненията в тази специална тренировка, защото вече мога да държа корема стегнат през цялото време. Тук важното е не да ме натоварва, а да съм способна през цялото време да задържа корема стегнат, така че да няма разделяне на коремните мускули.

От към мускулен тонус съм много доволна, имам си добри мускули на бедрата, гърба, раменете и ръцете. Мускулите на гърдите отслабват, защото не правя лицеви опори докато напълно затворя диастазата.

Интересно, че има моменти, когато диастазата се затваря, обикновено веднага след тренировката за затваряне. Тренировката е много простичка и ще я снимам за всички мами, които имат този проблем. Даже е малко скучна, защото лежа стягам, отпускам, дишам. Накрая завършвам с 5-10 минути разтягане на прасци и задно бедро, което също е важно за решаването на този проблем. Както казах, малко скучно и статично е и обикновено чета нещо на телефона, макар че ще е по-добре да насоча цялата си мисъл към коремните мускули.

Връзката мисъл-мускул е много важна, но и аз човек, понякога просто не ми се мисли за корема 🙂 Също така съм записала няколко курса и ги гледам на телефона докато дишам, стягам и отпускам.

Понеже не подскачам и тренирам нискоинтензивно, намаляла е аеробната ми издръжливост, още нещо, по което ще работя след 1 година.

И нещо за сайта: работим по нов дизайн. Има ли нещо, което искаш да има и сега го няма?

Хайде да тренираме 🙂

Използвам този комплект ластици

Интервална тренировка, 3 интервала 60/60, без почивка
Изпълни тази тренировка 3 пъти един след друг с колкото можеш по-малко почивка меду кръговете.

1. Обтягане на ластик ЛЯВ крак страни, ДЕСЕН назад, едновременно обтягане на ластик с ръце встрани
2. Махало скок с ластик + махало с ръце
3. Статичен напад на ЛЯВ крак, изправяне и грабене с ДЯСНА ръка
4. Като 1 с другия крак
5. Ластик около кръста, обтягане напред
6. Като 3 другия крак

Получи специално внимание, като се присъединиш в Студио Прекрасна

Присъедини се към нас и се възползвай от премиум тренировки и рецепти.