Упражнения за стягане на ръце и корем – Румитка#3


стегнати ръце

Днешната Румитка е с упражнения за горна част на тялото, съчетани с много подскоци, така че пулсът скача супер яко. Разгрей освен всички стави и с 5 минути бягане на място, като последната 1 минута бягай много бързо или направи няколко Бърпита без лицева опора, за да повишиш пулса на макс.

Румитките са високоинтензивни 5 минутни тренировки. Ако само това е тренировката за деня, може да се изпълни 2 или 3 пъти с почивка между всеки 5 минути. Не се притеснявай да почиваш – нормално е 🙂 Не наблягай на скорост на изпълнение за сметка на правилна техника!

10 интервала 30/30 без почивка, 2 кръга, 5 минути

1. Лицева опора + хващане на стъпало и обтягане на крак в поза странична дъска
Това упражнение изпълнявай по-бавно, защото трябва и баланс. Преди тренировката опитай по 2 повторения на всяка страна. Ако не можеш да хванеш пръстите на стъпалото, хвани глезена или прасеца. Постепенно ще напредваш. Например на мен не ми достига гъвкавост и кривя малко гърба, което не е проблем, гръбнакът не е кост, а съвкупност от прешлени, т.е. предвидено е да не е съвсем прав и в това упражнение не е проблем да се криви, но целта е да може някой ден да се изпълни с прав гръб.

2. Гребане с подскок
Това упражнение винаги изстрелва пулса ми в Космоса, и при теб ли е така?

3. Ренегатско гребане
Това е нещо като активна почивка 😉

4. От прав стоеж длани върху стол – скок колене до гърди
Много яко кардио упражнение и в същото време и за корем.

5. Гмуркане
Невероятно упражнение за почти цялото тяло. Изпълнява се бавно, за да е по-трудно. Който се измори продължава от колене.

След тази Румитка снимах следващата, която е Аеробна Бруталитка, ще я видиш следващия вторник 😀 И тренировката ми в този ден беше само 2 по 5 минути и 5 минути бягане в разгряването. Напоследък имам страшно много задачи и тренирам доста кратко, само за поддържане на форма.

За петъчната рубрика „Често задавани въпроси“ се триумя за какво да пиша
(1) помага ли увиването с найлон (сауна костюм) за отслабването.

(2) тренировките на Руми стават ли за мъже (напоследък се увеличиха мъжете, които четат сайта, даже миналата седмица имам двама клиенти мъже, което за 1 седмица е много!)

(3) не искам/искам да правя мускули – каква е разликата в тренировките за покачване на мускули и тренировките само за „стягане“.

(4) най-глупавите методи за отслабване – да изброя всички странни начини, за които съм чувала.

За какво да пиша в петък?

Хареса ли ти тази Румитка?

Получи специално внимание, като се присъединиш в Студио Прекрасна

Присъедини се към нас и се възползвай от премиум тренировки и рецепти.