Тренировка, вдъхновена от йога: Румитка #27


упражнения за стягане

Прекрасни, как беше уикенда ви? Надявам се красив и динамичен! Моят беше много, много хубав микс от бебешки игри, среща с читатели на фестивала на здравето и спорта, мама и племенницата ми дойдоха на гости, изобщоооо супер динамично и интересно.

Ето малко снимки от фестивала, който мина страхотно! Беше си жега, над 30 градуса, и въпреки това беше пълно с хора, които живеят за идеята.

Тази седмица отново тренирах кратко и вече виждам, че даже с 12 минути тренировка успявам да поддържам, че и да подобрявам формата си. Заражда ми се идеята за програма за мами, които да влизат във форма след раждане, с 12 минутни тренировки!

Преди си мислех, че нямам време, а след Макс съвсем нямам време за нищо. Затова слагам приоритети и правя само важните неща – Макс, семейството, работата, тренировките и хранене. За друго нямам време и социалният ми живот е на заден план.

Преди с Милото вечеряхме навън през уикенда и някой и друг ден през седмицата. А сега не помня от кога не сме излизали на заведение.

Обаче започнахме да вечеряме заедно с Милото вкъщи!!! Защото в началото с Макс не ни се получаваше понеже единият дондуркаше, другият ядеше 🙂

Макс вече има стабилен режим на 11-12 часа сън с 3-4 кърмения през нощта, през които той спи. Много хора ми казват да опитам да махна тези нощни хранения, но според мен Макс има нужда от тях по няколко причини.

Първата е, че той наистина яде нощно време, не се залъгва. Спи и яде 🙂 Ако се забавя да го накърмя започва да буйства и се разбужда, а никой не иска будно бебе в 3 посред нощ. А и сутрин нощният памперс е тежък, което значи, че е пишкал много, сиреч ял е много.

Втората е, че той покачва тегло на долната граница (600 г), а за бебета е важно да покачват тегло, да са пухкави и да имат естествени гривнички.

Първия месец качи 1.2 кг, втория 1.3 кг (само на кърма) и след това започна да покачва по 600 г.

Макс е много лъчезарен, подвижен и всеки ден ни изненадва с ново умение. Вече разбирам фразата „страхотно е да наблюдавам как детето открива света“. Миналата седмица Макс откри стъпалата си и все по-добре успява да ги хване и насочи към устата 🙂

Обръща се от корем на гръб и от гръб на корем.

Обича постоянно някой да му говори, да му подава, да го занимава, да го тренира и да комуникира.

Мнооого говори и пее. Обича и аз да му пея и ми отвръща с еееееее или аааааа. Страхотно е да си говорим с него 🙂

Тази седмица при целуване на корема се смее и казва ка-ка ха ха ха много смешно 😀 защо казва точно това не знам. Не е осъзнато казване на думата кака, още повече че нямаме каки около нас и не съм я споменавала.

Понякога го питам нещо и той казва „Да“ и аз отварям големи очи и се чудя съвпадение ли е, разбира ли? Едва ли казва осъзнато Да?!

Казва и Мам мам, но няма общо с мама 🙂

Мога с часове да говоря за Макс и любовта, която ме изпълва! И като казах любов, това е и причината напоследък да създавам рецепти всяка седмица. Готвенето за мен е израз на любов, а покрай Макс любовта присъства постоянно с нас. Утре ще има рецепта за торта с праскови без никакво брашно, този път е печена и сиропирана, но няма и захар. Получи се толкова вкусна, че и хора, които ядат традиционни печени торти с крем и захар, казаха че е велика 🙂

Интервална тренировка
3 интервала 60/60
Всяко упражнение се изпълнява 60 секунди и се преминава към следващото без почивка. След всеки 6 минути се почива 30-90 секунди и отново се изпълнява тренировката. Да се направят 2-3-4 повторения на тази тренировка.

1. Поза стол на ЛЯВ крак + повдигане на ДЕСЕН крак встрани
2. От поза Планина повдигане на ДЕСЕН крак нагоре + коляно към лакът
3. Задържане в дълбок клек + повдигане на обтегната ръка назад и нагоре
4. Скок с кръстосване на краката + ръце кръстосване зад тяло
5. Като 1 другия крак
6. Като 2 другия крак

Изпълних тази тренировка 2 пъти и това беше тренирането ми този ден.

Получи специално внимание, като се присъединиш в Студио Прекрасна

Присъедини се към нас и се възползвай от премиум тренировки и рецепти.