Select Page
Прекрасниии, тази Румитка ме размаза. Голяма хапка беше за мен, но се пробвах 🙂 Това е първата ми аеробна тренировка (след раждането) с работен интервал 60 секунди. Накрая на тренировката исках да кажа някакви неща, но не ми достигаше въздух. А по време на някои упражнения трябваше да спирам и да събирам сили.

Във видеото може да видиш как върви прибирането на корема ми. Аз съм доволна 🙂 Далече съм от плочките, но и това ще стане като спра да кърмя и да ям като ламя. Понеже много въпроси има колко много ям: ям около 2600-3000 калории, равномерно балансирано хранене.

Сутрин коремът ми може да мине за плосък, но през деня като погълна големите количества фибри (много салати и плодове) и до вечерта имам коремче. И преди да забременея бях така, сега обаче малко повече 🙂 Споделям това, защото много често получава писма, че като се нахранят и имали корем. А къде да отиде тази храна, нали е в корема и е нормално да издува. Или как сутрин са 50 кг, а вечер 51.5 – нормално, нали се пие и яде през деня. Като отидеш до тоалетната, пак ще станеш 50 кг 🙂

Много хора се травмират от числото на кантара и позволяват това да дава тон на деня им. Ние сме много повече от едно число. Дали си с 2-3 килограма повече или по-малко няма никакво значение за здравето ти, за еволюцията и не определя дали си добър или лош човек.

Ако се чудиш откъде да започнеш, ето ти най-краткия и полезен съвет от мен:
Тренираш кратко, движиш се дълго (повече). Движение е ходене, къщна работа, игри с децата, подрязване на цветята и други 🙂
Тренировката и движението са различни неща.
Тренирай точно толкова, че да имаш резултати и нито минута повече. Кратки и интензивни тренировки, с колкото можеш по-голяма тежест.

Яж според гените си. Опитай различни начини на хранене и виж с кой хем постигаш резултат, хем ти е лесен за следване. Ясно е, че на месо и салата се сваля бързо, но колко време можеш да го поддържаш?

½ от чинията ти трябва да е със зеленчуци, другата половина раздели между източник на протеин, мазнини и въглехидрати (ако ти понася тази комбинация). Следи колко време след хранене изпитваш глад или зверска нужда за нещо сладко – така ще откриеш кои храни са за теб, кои не и как да ги комбинираш. Има хора, които изгладняват от ябълки, мен пък 2-3 ябълки ме държат сита. Кой да слушам – моя опит или някой, който ми казва, че ябълките го „остъргвали“ и „озверява от глад“ след тях?!

Тествай, тествай, тествай и слушай само себе си!!!
Прави чисти експерименти – променяш само 1 нещо и после знаеш, че резултатите се дължат на него. А не да направиш 3 промени и после да направиш извод, че резултатите се дължат на 1 от промените.
*
Много хора питаха за изометричното упражнение за прибиране на корема и опитах да го снимам, но много не си личи какво правя. Пак ще го снимам, като ще сложа огледало на пода докато съм на длани колене и дано се вижда как се движи корема и какво правя. Проблем е реализацията 😀 Опитах да сложа телефона си в спортния сутиен и камерата да сочи в огледалото под мен, голям смях падна. Точно започна да снимам и от дишането ми, кожата се допира до телефона и зуумва и нищо не се вижда. Ще търся начин да го снимам, може би Милото да снима какво се вижда в огледалото, това не съм ги пробвала.

Направих и страхооотни сурови бонбони с мнооого калций и магнезий (естествено се съдържат в храните) и с …. коприваааа 🙂 утре ще ги постна. Копривата не се усеща и е за злояди деца, които не докосват зелении.Интервална тренировка, 3 интервала 60/60, без почивка
1. Скок от ляв на десен крак + ъперкът + замах отстрани и напред
2. Кан кан на 1 крак + бокс
3. Като 2 другия крак
4. 1-2-3 бързо бягане + коляно нагоре със скок
5. Скок конче + ритник встрани
6. Като 5 другия крак

Въпрос
Колко пъти изпълни тази тренировка

Аз 2 пъти и това ми беше тренирането този ден. Цялата седмица тренирах 7 пъти по 12-15 минути.

 

Стопи мазнините и извай тялото си за няколко седмици

От Руми Илиева, сертифициран фитнес треньор
Виж как!