Тренировка с акцент корем и брич: Румитка #21, нива 2 и 3


упажнения за корем и брич

Прекрасни, тази тренировка таргетира мускулите в най-честите проблемни женски зони – корем и бричове. Припомням, че упражненията за тези зони тренират мускулите в зоните, а не мазнините. Мазнините не могат да се тренират.

Има известен ефект от упражненията в зоната и това е, че засилват кръвообръщението там, което може да има позитивно вляние и върху мазнините там при положение, че сме в енергиен недостиг.

С две думи с упражнения за дадена зона, не се горят мазнините в зоната, а се работи за мускулите, които се намират там.

Мускулите правят зоната да изглежда по-стегната и това е другият ефект от упражнения за проблемните зони.

Когато снимах тази Румитка, направи я 2 пъти за ниво 3 и 2 пъти за ниво 2 и това беше цялото ми трениране за този ден. Когато не снимам, често тренирам само 10-12 минути и въпреки това се чувствам много различно от това, ако не тренирам. Може би и това, че с годините тренировка все пак съм направила някакви мускули допринася за усещането ми за тренираност.

Понеже снимам и на английски всяка Румитка, когато снимам тренирам малко по-дълго, цели 20 минути :). А когато не снимам, все нещо чака да му обърна внимание и правя минимума, който съм си определила сега – 10-12 минути.

Ниво 3

Интервална тренировка
5 интервала 50/10, 50 секунди работа, 10 секунди почивка

1. Клек с гири пред гърди, изправяне и избутане на гира над глава с едновременно повдигане на същия крак встрани – с редуване на ръцете и краката
2. Кардио: Лимбо клек + повдигане на крак встрани – с редуване на страните
3. Лицева опора + коляно към рамо
4. Напад на ЛЯВ крак, задържане в напад и пляс на ДЯСНО коляно + напад на ЛЯВ, скок на ЛЯВ и подвигане на ДЯСНО коляно встрани
5. Като 4 с другия крак
Почивка 30-120 секунди и още 2-3 кръга на тази тренировка.
Почивах 2 минути и изпълних втори път тази тренировка. След това я снимах и за ниво 2, като отново изпълних 2 пъти и това ми беше тренирането за този ден.

Ниво 2

Интервална тренировка 30/20. 30 секунди силово упражнение, 20 секунди аеробно.

Получи специално внимание, като се присъединиш в Студио Прекрасна

Присъедини се към нас и се възползвай от премиум тренировки и рецепти.