Упражнения за корем, гръб, гърди, бедра – Румитка#16


Тази Румитка много ме изкефи, за цяло тяло е и яко покачва пулса. Страхотна аеробика със силови елементи. Снимах я екстремно 😀 Бях в Бургас за 3 дни и съм си забравила камерата, което не е проблем, защото телефонът ми снима перфектно HD видео. Обаче 😉 като пусна камерата и таймера заедно и телефонът се рестартира. Това не е проблем, има и онлайн таймери през лаптопа.

Обаче в чудо се видях да закрепя телефона така че да ме хваща цялата 😀 Накрая го пъхнах между 2 тетрадки, но в този случай камерата попадаше точно на тетрадката, защото е в средата на телефона. Намерих решение да снимам с предната камера на телефона (която е за видео разговори), която не снима качествено, но все пак се виждат упражненията.

Снимах и тръгвам да прехвърлям видеото в лаптопа, ами не става, казва access denied, излиза едно гадно прозорче и не става. Такова чудо не ми се беше случвало! Накрая през Bluetooth го пуснах да се прехвърля – 4 часа!!! За 5 минути видео такава борба! Ама го сборих 😀

Това не успя да ми развали настроението 😀

И така тренировката:
5 интервала 30/30 без почивка.

Ако само това е тренировката ти за деня, да се изпълни 3-4 пъти с почивка. Когато почивам макар и малко след всеки 5 минути, след това съм по-силна и изпълнявам с по-добра техника и с по-малко частични повторения. Според мен това е по-добрият вариант, от колкото да не почиваш и да правиш частични повторения.

1.От напад – ЛЯВ крак напред – гребане, лицева опора, скок назад ЛЯВ остава на пода, ДЕСЕН обтегнат във въздуха. За това упражнение много внимавах да забавя и да изправя гърба преди гребането. Не ми харесва, че при скока назад заоблям гърба, но не ми достига гъвкавост да съм с изправен гръб. Това упражнение ще го следя как се развива във времето и дали ще успея някой ден да не заоблям гърба при скока назад. Не е проблем заоблянето при скока, просто искам да мога да го правя с прав гръб.

2. Същото като 1 с ДЕСЕН крак напред.

3. Мъртва тяга на ЛЯВ крак, скок на ЛЯВ крак. ДЕСЕН крак може да докосва с пръсти пода за баланс.

4. Като 3 – мъртва тяга на ДЕСЕН.

5. Пеперуда – от лег с повдигнат торс и обтегнати крака. Повдигане едновременно на торса и краката, лакти назад до събиране на лопатки, прав гръб, сгъване на крака, колене максимално встрани, стъпала допрени едно в друго. На мен не ми се получаваше кой знае колко колене встраи, но опитай да изпълниш повече от мен встрани (пак недостатъчна гъвкавост).

Въпрос: по колко пъти правиш Румитките – 2 -3 -5 пъти? Ако само това е тренировката ми за деня обикновено ги правя по 4 пъти или общо 20 минути. Първите 2 пъти са по-високо интензивни, но с настъпването на умора интензивността спада. За да поддържам по-висока интензивност в тези 5 минути най-добре ми е да почивам по 2 минути между всеки 5. Но и с 1 минута е ок 🙂 Гледам да не свиквам с едни и същи почивки.

Получи специално внимание, като се присъединиш в Студио Прекрасна

Присъедини се към нас и се възползвай от премиум тренировки и рецепти.