Select Page
Преди 2 седмици ми се случи нещо, което много ме разстрои. 2 дни бях много фрустрирана и не можех да си обясня как се стигна до ситуацията, в която изпаднах. Така и не разбрах как се случи, но краят ме изненада и ме хвърли в размисъл. (Свързано е с личните ми дела).

Има неща в живота, които отлагам с години, не са нещо важно, не са спешни, просто знам, че трябва да свърша, но ги отлагам, защото са нещо сигурно, което смятам, че винаги мога да свърша, но никога не свършвам.

И изведнъж се случва нещо, което променя ситуацията и вече не е възможно да свърша нещата, които преди това са били сигурни, че има начин да бъдат доведени до край. И аз се хвърлих в мъка, първо, защото не свършх нещото като можех и как се е случило новото обстоятелство (абсолютно неизвестно и невъзможно, но факт!).

За 2 дни се мобилизирах и отстраних проблема, след което новата ситуация ми даде възможност да свърша отлаганото с години нещо за няколко минути. Това, което започна като супер негативно нещо завърши с решаването на нещо, което отлагам няколко години и то по много по-лесен и бърз начин.

Сега това позитивно ли е или е негативно?

Реално погледаното накрая съм спечелила. Обаче имах 2 дни, в които похабих много емоции. Разказах случая на няколко приятели и всички смятат това за позитивно.

Аз също мисля, че е позитивно. Но започна като много плашещо негативно 😀

Въпрос: Имала ли си подобни ситуации? Какво мислиш за преживяното?

Руми: Радвам се, че се случи. В крайна сметка нещата се развиха позитивно за мен. Не мога да си го обясня, но не всичко в живота е логично. На мен много често ми се случват неща, които нямат логично обяснение. Често сънувам неща, които после се случват, но не мога да правя разлика между обикновени сънища и такива, които ще се случат. Но имам доказателства за такива случаи. Това лято сънувах, че приятелка ще има бебе и й пратих SMS със съня. Тя ми върна, че това едва ли ще се случи. Обаче след 4-5 месеца се разбра че е бременна и се сетих за SMS, датата му на изпращане съвпадаше с периода на зачеване на бебето 🙂 Не вярвам в хороскопи, врачки, но има неща които не разбирам и съм приела, че няма да търся обяснение, защото когато нещо няма логика, ме обърква. На всичкото отгоре винаги подхождам с недоверие към хора, които пишат/говорят подобни на нещата, които споделих. Не им вярвам, но ми се случват, че и ги споделям с теб 🙂 Много е объркващо …

Сега да те върна към любимата тема за отслабването 🙂

Ежедневно си пиша с много хора и съм разбрала, че най-важното нещо е килограмите да спадат. Ако не спадат – страшна драма. Няма значение, че за една седмица талията е цели -4 см (това е страшно много за 1 седмица), бедрата са -2 см (това също е страшно много за 1 седмица), ханшът е спаднал -2 см (и това е много за 1 седмица) .. обаче килограмите са примерно -500 гр. за 1 седмица или даже изобщо не са спаднали (може да се случи). И това е отчайващо, депресиращо, демотивиращо, плачещо и каквото още се сетиш.

Ако видиш някой на улицата знаеш ли колко тежи? Едва ли?

Обаче виждаш, че талията е по-тънка, бедрата по-стройни, дупето по-малко …. Кое определя взията – килограмите или обколките? Разбира се, че обиколките.

Тогава това, че килограмите не са спаднали позитивно или негативно е? В горния случай е позитивно, защото е без значение – никой не знае колко тежиш. Обаче вижда как изглеждаш, което се определя от обиколките, а не от килограмите.

Килограмите (теглото) е супер неточна мярка. Сутрин си най-лека, през деня, ядеш, пиеш, задържаш вода и храна в корема и вечер си най-тежка. Всеки ден задържаш различно количество вода, ходиш различно до тоалетната – тогава как очакваш да си едно и също тегло или даже да спадаш всеки ден?! При отслабване теглото се гледа за по-голям период от време, 3-4 седмици.

Теглото варира ден за ден и ако това е начинът да следиш отслабването, ще се побъркаш  Особено, ако чистиш последните мазнини, тогава теглото изобщо не се гледа за поне 2-3 седмици, даже 3-4. Обратно, ако имаш да сваляш над 15-20 кг. в началото се изхвърля много вода и радостта е огромна как за една седмица са свалени 3-4-5 кг. Разбира се това не са мазнини, но радостта е голяма даже и да няма намалени обиколки. Сега това позитивно или негативно е?

 

Стопи мазнините и извай тялото си за няколко седмици

От Руми Илиева, сертифициран фитнес треньор
Виж как!