Палачинки (без глутен)


палачинка без глутен

Палачинки, които може да хапвате докато сте на меню за намаляване на мазнини. Мисля, че и децата ще ги харесат като закуска в училище. Голям фен съм децата да ядат домашно проготвена храна в училище и да се възпитават, че в училищната будка продават боклуци. От подобни будки може би само сурови ядки бих си купила, но не може само ядки да се ядат.

Навиците за хранене се формират в детството. Съвеременните родители имат ужасно трудната задача да се справят с предизвкатеслтвата на рекламите, в които се внушава, че шоколадът е полезен, защото има мляко, а десертчето Барни е приятел на детето.

Няма нищо по-добро от домашно приготвената храна 🙂 Зарадвай семейството си и хапни вкусно заедно с него 🙂 „Искам промяна“ е кодът, пиши ми имейл с тези 2 думи, и ще ти покажа как :))

Продукти за една палачинка
1 яйце
1 ч.л. брашно от тиквени семки на Балчо
1 ч.л. брашно от нахут на Балчо
(или 2 ч.л. каквото и да е брашно)
Няколко зрънца сол
2 с.л. вода

За пълнежа
25 гр. сирене
Домат накълцан на ситно

Приготвяне
Хапнах 2 палачинки, но забърках по отделна сместа за всяка.

продукти за палачинки

В купичка се слагат яйцето, брашното и солта, разбива се с вилица до хомогенна смес.

Добавя се водата и отново се разбира.

смес за палачинки

Пекох в керамичен тиган, в който нищо не залепва и не сложих мазнина. Докато стане първата палачинка разбих сместа за втората.

Получават се дебели палачинки. Ако обичате по-тънки, изпечете 2 палачинки от сместа с 1 яйце. Пека палачинката от едната страна докато започне сама да се отлепя от тигана, после я хващам с ръце и я обръщам. В този тиган не ми се получава обръщането с подхвърляне.

сирене с домати

Готовите палачинки се пълнят със сирене и домат (може да добавите и друго по желание).

Моят метод е да сложа пълнежа в средата на палачинката, след това сгъвам на две точно през пълнежа, след това навивам стегнато руло.

Ако използвате тиквено и брашно от нахут, вкусът е странен за несвикналите. Вкусът се възпитава и с времето се променя. Ако до сега не сте опитвали подобни брашна, може да не ви хареса, защото е различно от традиционния вкус на палачинки. Но ако използвате пълнозърнесто или друго разпространено брашно, ще си станат традиционни палачинки с малко по-силен яйчен вкус.

Калории в 1 палачинка (с 1 яйце)
Протеин: 13
Мазнини: 11
Въглехидрати: 10
Фибри: 1
Калории: 197

Въпрос на деня:

Какво си готвите за училище/работа? Как се отнасят околните към това? Успявате ли да заразите и други с примера си?

Хайде да опитаме да заразяваме с вдъхновение 🙂 Виж снимки преди-след отслабване с вкусно меню, изготвено от мен :)) Те хапваха вкусно и полезно, в точно количество 🙂 Как? Ще ти кажа, като ми напишеш имейл с думите “Искам промяна” 🙂

Получи специално внимание, като се присъединиш в Студио Прекрасна

Присъедини се към нас и се възползвай от премиум тренировки и рецепти.