Select Page
През уикенда говорих с позната, която иска да отслабне. Спазва мое меню 4 седмици, сваля 3-4 кг. После започва да се храни както преди и си връща сваленото. Изводът – менюто не работи. Наистина от хранене до хранене има разлика, но и след най-доброто меню трябва да се бориш за постигнатото.

Зададох й въпроса “Всеки ден ли си миеш зъбите?”, отговор „Да“. Не попитах защо всеки ден си мие зъбите, мисля че е очевидно.

Много хора мислят, че докато се отслабва внимаваш с храненето и после ядеш каквото и колкото искаш. Ако менюто е добро не си връщаш сваленото. А Дядо Коледа влиза през комина и оставя подаръци под елхата. На послушните носи перфектна фигура за цялата година, така имат стимул да слушкат и следващата.

Изненадвам се колко хора вярват в чудеса (аз също вярвам, но в истински чудеса).

Днес ще си говорим за отслабването като основно чистене, пролетно и есенно почистване и поддръжка (бърсане на прах, прахосмукачка и др.).

Купуваш жилище в окаяно състояние (имаш +10-20 кг). Започваш да го вкарваш в ред (във форма). Полагаш усилия различни, от тези за бърсане на прах, блу маджик, прахосмукачка. Знаеш, че тези големи усилия са необходими, за да вкараш в ред къщата. Мъкнеш, чистиш, ремонтираш – гадна работа, но я вършиш в името на целта. Жилището светва, грее (-10-20 кг). Нанасяш се в него (време за нов колан и секси рокля).

В кой филм искаш да се вкараш след като вече си у дома?

Филм 1
Ходиш с кални обувки вкъщи (на всяко хранене тесто, мазно и пържено). Цапаш редовно и не чистиш (оливаш се на семейна сбирка – руска салата, пържени картофи, мазно месо, обилно хляб, торта, баклава. На следващия ден не намаляваш храната.). Не бършеш прах (не си правиш анализ прекали ли с храната). Не подреждаш (не мислиш как се чувстваш, защо ядеш, какво ти липсва). Не правиш нищо за дома (мръсотията и килограмите растат).

Филм 2
Не ходиш с кални обувки (не ядеш торта, пица и спагети заедно), чистичко е, с леки движения (редовни кратки тренировки) поддържаш дома. От време на време бършеш прах (преглеждаш дали не си прекалила с храната), миеш пода (намаляваш храната веднага след като си хапнала повече, не чакаш 1 месец яко ядене), подреждаш (слагаш в ред приоритетите си), проветряваш (даваш си почивка и достатъчно сън). Жилището е чисто и уютно 🙂 Е, има тук там нещо разхвърляно (хапнала си пица ммм, че вкусно), но е уютно и се чувстваш комфортно в своя дом.

Резултатите трябва да се поддържат
След основно почистване следва поддръжка. 2 пъти годишно малки-големи чистения (пролетно – за банския на плажа), есенно (за секси роклята на Коледното парти). Ежеседмична поддръжка, за да ти е хубаво у дома 🙂

Отслабването не е еднократен процес, след който следва безконтролно, яко тъпчене.

Ако Руми започне да яде всеки ден много, за 1 месец ще заприлича на Руми без плочки.

Защо си миеш зъбите всеки ден, а очакваш да не се грижиш за тялото си всеки ден?

Защо се къпеш всеки ден, а не тренираш всеки ден? Ако не се къпеш редовно, ще си мръсна. Ако не тренираш редовно ще загубиш форма.

Защо поддържаш косата, ноктите?

Никой не може да свърши това, което ТИ трябва да свършиш за себе си!

Защо поддържаш всичко около себе си, но не и себе си?

 

Стопи мазнините и извай тялото си за няколко седмици

От Руми Илиева, сертифициран фитнес треньор
Виж как!