Неделна йога & шоколад с бадеми и ленено семе


суров шоколад

Неделя – почивният ми ден, Цветница, празникът на приятелката ми от 6 годишна – страхотен ден!

След кафето се изнесох в коридора да разгрея с 5-10 минути бягане средно високи колене. Милото спеше и затова тичах в коридора. Обаче там има огледало. Нарцисът Румфи така се вдъхнови от себе си, че вместо планираната разгрявка направи бясно бягане 31 минути! Силно препоръчвам тичане пред огледало – гледах си стойката, плочките, ръцете да са стегнати – така се самонадъхах, че направих яко кардио в деня за йога.

В началото започнах с бавно темпо, постепенно ми идваше хъс, исках да видя как ръцете ми се движат енергично. Обаче ръцете се включват едва, когато интензивността (темпото в случая) се вдигне. И за да видя как тичам с ръце, трябваше да тичам бързо.

Гледам се в огледалото и се самонадъхвам и все по-бързо и по-бързо тичах. Велико усещане за красотата на силата, не само физическа, но и ментална, усещах, че в този момент съм силна! Беше като медитация!

Като видях 31 минути на таймера спрях, все пак това е почивният ми ден, а и имах желание да направя по-дълга йога.

Търсих в youtube и попаднах на Дънкан, за пръв път правя йога с него. Дава невероятно добри инструкции как да се диша – слушаш и следваш вдишване-издишване. В йога харесвам усещането за разтягане в края и масажът на вътрешните органи. Дълбокото вдишване и издишване е невероятен масаж на корема и разпуска гърба по невероятен начин.

Имах мускулна треска на задното бедро и разтягането ми се отрази невероятно добре, също и аеробиката преди това.

Тази йога беше трудна! Изненада ме със 120 пъти каране на колело за корем – понеже не тренирам корем по този начин не знаех, че мога толкова много пъти без почивка, че и можех да продължа. Преди години това ми беше омразно упражнение!

Изненадах се, че в края мога да седя на един крак, а другият да е обтегнат напред успореден на пода и да държа големия пръст на стъпалото! Е, гърбът не е прав, но можех да си държа прав крака и да го държа за пръста (не се сещам как се казва тази асана).

Изненадах се, че мога да правя и друга асана – тялото наведено напред, едната ръка на пода, стоеж на 1 крак, а другият крак стои прав встрани! Преди години всички упражнения с крак встрани ми бяха невъзможно трудни. А сега можех да си държа крака встрани и то не беше проблем!

В предишната ми статия за йога някой спомена, че му се вижда невъзможно да изпълнява всичко с такава лекота и финес. Ами и аз не съм кой знае колко перфектна, залитам тук-там, почивам си, ако има по-дълго задържане в някоя асана … но виждам, че много съм напреднала. Преди години изобщо нямаше да е възможно да направя тази йога практика. Не е важно дали някой изпълнява по-добре от мен асаните – важно е, че аз съм по-добра от преди! Това не е състезание, а личностно усъвършенстване, в което има само 1 участник – Ти (т.е. Аз).

Така че, постоянство трябва, за да има напредък!

Преди да се видя с Ками си направих супер бърз и хранителен обяд.

салата марули и домати

Малка салата (за моите разбирания) – марула, домат, магданоз.

авокадо, какао, мед

Основното беше тип „сладко“. В робота се слагат:
1 авокадо
1 с.л. какао
1 с.л. лененео семе
5 с.л. вода (с толкова ми хареса гъстотата)
1 чаена лъжичка мед
50 гр. бадеми

суров шоколад с бадеми

Всичко без бадемите се миксира дълго, докато лененето семе не е цяло. След това се добавят бадемите докато станат на едри парчета. Мноооого ми хареса – с вкус на черен шоколад, почти не е сладко и с мноооого бадеми.

шоколад с бадеми

След това душ и изхвърчах да се видя с Ками и Плами, с които се припичах на слънце цял след обед. А дано съм хванала малко тен, белите ми кълки хич не ми харесаха.

Сега чакам Милото да се върне от тренировка (той тренира в зала, така и не го заразих с моите тренировки, бъзика ме, че били „много изморителни“) и да хапнем навън, мисля си и за червено вино. Аз съм на червено вино и лятно време, само в най-големите жеги може малко розенце 😉

Прекрасна пролетна вечер, бъди силна и щастлива!

Румфи

Получи специално внимание, като се присъединиш в Студио Прекрасна

Присъедини се към нас и се възползвай от премиум тренировки и рецепти.