Неделна йога и кой хапна мъфините


мъфини без брашно

Неделята официално ми става ден за йога. Особено след лечението, когато не можех да правя собствените си тренировки! Вече почти съм върнала старата си форма. В началото започнах с кратки тренировки с ниска интензивност. Обаче, за да си върна формата усещах, че имам нужда от по-голямо натоварване, но в никакъв случай за сметка на по-голяма интензивност.

Така започнах да тренирам с по-ниска интензивност, но по-дълго, около 40 минути. И ми хареса 🙂 Наслаждавам се да изпълнявам бавно, с перфектна техника и с доста аеробика. Имаше един момент, когато забелязах, че плочките не са така очевидни и се наложи да огранича количеството храна (неприятно, но поне сега разбирам още по-добре всички, на които правя режими). Обаче това беше само за седмица, а и увеличих аеробиката и бързо плочките са толкова видими, колкото си бяха.

За мен колко видими са плочките е критерий как се движа с храната – не се тегля и меря, макар че при последното теглене все още бях -2 кг. но мисля повече да не се тегля, колкото толкова.

Та много ми харесва да тренирам по-дълго (цели 40 минути).

Неделята ми е нещо като ден за почивка от тренировки и (се опитвам) от работа 😉 Разтягането ми идва много добре. Сейди дава страхотни инструкции кога да се вдиша и издиша, което е хубаво да се спазва. Също споменава да се прибира корема (да се гълта), което е хубаво да се прави. Ако до сега не си правила йога асани, не се притеснявай, с времето ще свикнеш и ще започнеш да обръщаш внимание на дишането, гълтането на корема, изправянето на гърба, положението на лопатките.

В моите тренировки почти винаги има упражнения за изправяне на стойката, макар да не го споменавам, защото целта на повечето хора е да влязат във форма и не ги занимавам с неща, които не ги вълнуват в момента. Но има няколко читатели, които ме помолиха изрично за практика (защото не е е тренировка) за изправяне на стойката – и това ще снимам, но исках да кажа, че в повечето тренировки вече го има, просто не споменавам, че е включено. Хората, с които си пишем редовно, още след 3-4 седмици споделят, че стойката им се изправя.

И още нещо за гълтането на корема: ако имаш болки в кръста, за да намалиш напрежението, докато ходиш, гълтай си корема, веднага се усеща облекчение в кръста. Може да се прави често през деня. Нямам болки в кръста, но обичам да си гълтам корема, защото веднага усещам кръста си по-добре, а и правя масаж на вътрешните органи.

Така, че обърни внимание във видеата на Сейди, тя напомня да се прибира корема 🙂

Днес направих тази йога на Сейди Нардини:

А миналата неделя правих тази:
/това е поредица от 4 видеа, но всяко следващо стартира автоматично, само пуснете видеото по-долу/

Кой изяде мъфините със сини сливи 😀 ?

мъфини

Зорница 🙂 Има снимки на нейния блог.

Нейното желание беше за мъфини с повече орехи, да, ама не. Взех орехи, но като започнах да пълня мъфините ми замирисаха на старо и сложих само на 1-2. Останалите направих с много бадеми и кашу. Изпекох в много готини хартийки, но след печенето са потъмнели 🙁 Мислех да ги пека първо в силиконовите форми, а после да ги сложа в хубавите форми, но ме предупредиха, че по-дълго се запазвали, ако се изпекат директно във формичките, в които ще стоят. Имаш ли опит с печене в красиви хартиени формички? Как да останат красиви?

nedelna-yoga-mafini-3

Много читатели споделиха, че са опитали рецептата и даже някой са успели да зарибят роднини 😀

Хайде да играем на игра : „Не казвай на роднините какво готвиш“ и после сподели в коментарите какво си успяла да „прокараш“ без да знаят 😀

Получи специално внимание, като се присъединиш в Студио Прекрасна

Присъедини се към нас и се възползвай от премиум тренировки и рецепти.