Select Page
Много, много съм благодарна на всички! Пощата ми се препълни с писма пълни с кураж и оптимизъм. Получих телефоните на няколко добри гинеколизи. Прочетох много истории на миоми с щастлив край! Страхотни сте всички, благодаря!

Всеки ден съм благодарна, че мога да споделям с вас/теб (пиша ту на вие, ту на ти). Този блог ми помогна да съм по-отворена към хората и да преодолея задръжки, които имах. Благодаря, че тренираш с мен и ме подкрепяш!!!!


Да разкажа как се разви историята. След вчерашното чакане бях решила да оставя всичко да отлежи и след време да проверя има или няма миома. Обаче докато работех (в Lime на Графа) ми звънна доктора (в 19.30, брех връща си пропуснатите обаждания!) и ми каза да отида днес в 8.30. За мен това е ранен час, защото имам „изместен“ ден, който започва около 10 и завърша в 2-3 през нощта.

Станах в 7 часа тази сутрин, кисела краставица, закъснях с 10 минути и зачаках. В 10 часа реших да си ходя и тогава докторът ме изненада в коридора. Имаше преглед най-накрая!

Polypus endometrii

Нямам миома, но имам нещо, което той нарече Polypus endometrii. Докторът смята, че със сигурност не е миома, но трябва да се премахне оперативно и да се изследва какво е. В 95% от случаите било нещо доброкачествено. Операцията е с венозна пълна упойка, около 10-20 минути. Нарича се Hysteroscopia и се прави с уред, който има камера, лампа, пуска вода и ток. Лампата осветява, за да се вижда добре, водата изпълвала полипа (май за да го прави обемен), токът реже. След това се изследва отрязаното.

Какво мисля да правя
Не знам защо, но имам пълно доверие на лекаря за диагнозата, а и аз видях, че има нещо на матката. Но няма да се подложа на операция … за сега. Ще опитам чрез гладуване да „изям“ излишните тъкани в тялото и след няколко месеца отново ще отида на преглед. Дискутирах с доктора премахване на миома с гладуване (получих писма с такива истории) и според него това е невъзможно. Той смята, че в случаите, когато изчезва миома чрез гладуване, просто не е имало миома. Лекарят ми е добър (и много зает), но също така смятам, че колкото и да е добър човек в това, което прави, не знае всичко. Казвам го и от личен опит. Давам всичко от себе си в работата, нон стоп уча нови неща, но не знам всичко и никога няма да знам.

Така, че предстои да пиша за гладуване. Имам опит само с 24 часа глад. Трябва ми известно планиране, за да го напасна към работата си (да не снимам в този период). Искам да направя и прочистването на черния дроб. Във Фейсбук събитие Стефи Божилова (има хубави сурови рецепти в блога й) поства как се прави. Мисля, че през април е следващото чистене и смятам да се включа, като сме група енергията се променя 🙂

Как се чувствам
Чувствам се отлично, нямах никакви оплаквания и полипът беше открит при профилактичен преглед.

Моето здраве
Обикновено като отида на лекар или си правя изследвания, почти винаги ми откриват нещо, изследванията ми никога не са перфектни, все нещо не е наред или си е направо много извън нормата. Т.е. свикнала съм с това и не се шашкам. По тази причина рядко ходя и на лекар, айде няма нужда от чести лоши новини 😉

Имам следните установени специфики:
Прегънат жлъчен мехур по рождение (може би от баба, и леля има)
Камъни в бъбреците (може би от татко)
Хашимото (може би от мама)
Полип на матката (най-новата ми придобивка 😀 )
Хемоглобинът ми е на най-долната граница (последно 125, но някой път е цели 133!)
Кръвното ми беше ниско, 90-60, но последното лято в Бургас от любопитство го следях редовно и беше 115-75 – нещо да ми се подобри 🙂
Единствено прегледът при мамалог не откри нищо, циците са ми добре 😀

Днес опитах да снимам първата тренировка от следващата тренировъчна програма „Стегни се“ (на 11 Март започваме, стягай се 😉 ), обаче от недоспиването не бях на 100% и спрях записа, но си довърших тренировката. Когато съм недоспала много рязко ми се покачва пулса, нещо като сърцебиене и си вземах по-дълги почивки между упражненията. Винаги адаптирам тренировката според моментното си състояние, за да не се травмирам. Важно е да изпълнявам с правилна техника, а скоростта на изпълнение не е важна!

Споделям това, защото знам, че много хора искат да са перфектни, винаги да надскачат себе си, да са бързи, да правят много повторения – това е ок, ако усещаш, че в този момент това е твоето натоварване. Не си слаба (без сила, а не кльощава), защото си направила 1-2 повторения по-малко или си почивала 30 секунди между кръговете. Съзтезавай се само със себе си!

Виж колко много неща не са ми наред, обаче мисля да продължа да те тормозя с изцеждащи тренировки 🙂

И честита Баба Марта 🙂 Да си здрава, румена, засмяна!

Въпрос: Какви са твоите специфики (какво не ти е наред според докторите)?

 

Стопи мазнините и извай тялото си за няколко седмици

От Руми Илиева, сертифициран фитнес треньор
Виж как!