Select Page
руми илиева, румяна илиева, южен парк

Вдъхновена от тренировката на село, реших да тренирам в Южния парк. Добра тренировка се получи, макар да имаше непредвидими фактори като кучета и хапещи насекоми 🙂 Тренировките на открито са по-трудни от тези вкъщи, както и истинското бягане е по-трудно от това на пътечка.

За да получавате седмичен имейл с новите тренировки, абонирайте се за Yotube канала ми, (кликнете на бутона Абониране/Subscribe).

Миналата седмица приятелки ме заведоха да играем хорА (народни танци), беше много забавно и е приятен начин да се добави активност в ежедневието. Какви са вашите начини да сте активни по забавен начин – танци, каране на колело, излет в планината, федербал в парка ..?

Тъй като си работя вкъщи имам си правило всеки ден 2 часа да излизам навън – разходка, пазар на храна, пиене на кафе в градинката на НДК, задължително хващане на слънчеви лъчи, даже и през зимата. Идеята е да виждам различни лица и да сменям атмосферата, за да не „прегоря“ работейки в хола. Много е важно пестеливо да правим нещата, които обичаме и да не позволяваме да ни обсебят до степен, в която се превръщат в рутина. Това е хубав принцип и за отношенията между хората.

Другото ми правило е да се срещам с приятели на живо – не по интернет, не във Facebook, а на живо. Контактът с хора е много важен, така както е важно да имаме ежедневно докосване от любими хора. Докосването е лечебно! Прегръщайте приятелите и роднините си колкото по-често, по-добре.


Това е хубав онлайн интервален таймер.Снимах отделно видео с обяснения за хората, които сега започват с тренировките – Начинаещите.Упражненията в тренировката
7 упражнения, 3 кръга, интервална тренировка 50/10
Начинаещите тренират 20-30 секунди работен интервал, 10-15 секунди почивка. Интервалната тренировка е измислена като метод за заздравяване на сърцето, защото в тренировката работят различни мускулни групи, но сърцето обезпечава работата им през цялото време, като изпомпва кръв. Т.е. сърцето няма почивка (не че има по принцип), но имам предвид, че редуваме бедра, гръб …, а сърцето няма с какво да се редува 🙂 Така че, Начинаещите, започнете постепенно с интервалната тренировка, по-къси работни интервали, нали?

1. Клек+ритник встрани
Натоварва бедра, дупе. Ритникът е с пета, а не с пръсти на крака.
Постиженията на Руми: 16, 17, 15

2. От поза триъгълник висок ритник назад и нагоре и приземяване на същия крак. Редуват се двата крака.
Натоварва дупето, раменете, гърдите, гърба, корема. Използвайте корема, за да омекотите приземяването.
Постиженията на Руми: 38, 36, 33

3. По гръб, повдигане на крака нагоре, докосване на пръстите на краката, стъпала зад главата.
Натоварва корема.
Постиженията на Руми: 8, 8, 8

4. Гмуркане+ритник нагоре, редуване двата крака.
Движението напред води главата, като се плъзга по пода и след това нагоре. Движението назад води дупето. Работят раменете, гърдите, гърба, дупето.
Постиженията на Руми: 6, 6, 6

5. Подскоци с редуване на ритник встрани
Ритниците са с пета. Аеробно упражнение, работят прасци, корем, външна част на бедрата.
Постиженията на Руми: 51, 39, 47

6. Ренегатско гребане
Ако не ви е удобно да стоите върху гирите, работете само с едната ръка и после продължете с другата. Работи гърба, корема, гърдите, рамото.
Постиженията на Руми: 26, 24, 24

7. Подскок и редуване на ритници назад
Дръжте гърба прав и ритайте с петата. Аеробно упражнение. Работят прасци, задно бедро, дупе, корем.
Постиженията на Руми: не знам дойде куче, 43, не знам дойде куче

Не бях ходила в Южния парк от миналата година и ми хареса, той кат истински! Има фонтани и градинки с цветя.

градинка Южния парк

Най много ми харесаха лампите. От улицата приличат на птици, отличен на дизайнера!

лампа в Южния парк

поляна в Южния парк

глухарчетаСтига сте гледали снимки, марш да тренирате 🙂

 

Стопи мазнините и извай тялото си за няколко седмици

От Руми Илиева, сертифициран фитнес треньор
Виж как!