Select Page
Тази статия е от Надя Захариева, читател на сайта, който редовно тренира и споделя с нас как това е помогнало в момент, в който се е чувствала изгубена.

Мила Руми, пиша ти, защото искам да ти благодаря за това, че твоят позитивизъм, настроение, оптимизъм и вяра в промяната помогнаха и на мен, когато бях в етап от живота си, в който се чувствах самотна, неподкрепена, без всякакво желание да продължа.

Някак не усещах смисъла в нищо, което правех. Бях загубила себе си. Аз работя, уча, гледам постоянно да се развивам. Работата ми е свързана с подкрепа и помощ на майки, които са в риск да изоставят децата си, тъй като нямат подкрепяща среда, финансови средства и жилищни условия.

Изключително тежка емоционално и натоварваща работа като резултатите са трудно постижими , събитията са непредсказуеми и постоянно променящи се поради контингента, с който работя. Аз изключително много обичам работата си и влагам сърцето си в нея. Постоянно измислям нови предизвикателства за себе си в тази среда въпреки малките възможности за успех и много по-честите провали.

Смея да твърдя, че не се отказах никога. Вярвайки, с пот, сълзи, успявах да помагам и много майки не оставиха децата си. В един момент, обаче, сякаш не усещах себе си. Бях скапана, уморена от постоянното дерзаене, от постоянните опити да измислям неща, които да подкрепят конкретната ситуация.

Нямах сили да съм сама в борбата си, постоянно да обяснявам защо си върша работата, усетих ,че се предавам. Усещах , че толкова много съм раздала от себе си на другите и за другите, че няма нищо за мен. И тогава попаднах на твоя сайт, Руми.

Започнах да го чета и да правя тренировките ти всеки ден! Всяка сутрин, първото, което правя са твоите упражнения. Отделям по половин час и започнах да усещам себе си отново.

Обръщайки се към тялото си чрез твоите упражнения, се обърнах отново към себе си и си зададох въпросите: коя съм аз? Какво искам? Правя ли достатъчно или само стоя и се оплаквам? И разбрах, че аз искам и мога.

Искам да живея на пълни обороти и мога, защото най-голямото богатство, което имам съм аз самата – моите желания, чувства, мисли, страхове, действия. В една от твоите тренировки, ти казваш Руми, че малко по-малко опитвайки упражненията, които са трудни, ще се справяме все по-добре и по-добре. И че това справяне ще се прехвърли и в други сфери от живота ни. При мен се получава точно така.

Най-малкото, че искам да се променя, да спра да се обвинявам за неща, които не зависят от мен, да спра да живея с миналото, да спра да се подценявам, защото аз всъщност заслужавам.

Благодаря ти, Руми, че чрез твоя сайт, ти всъщност ми подаде ръка, вдъхна ми сила и ми показа, че аз мога. Мога да контролирам ситуацията така както мога всяка сутрин да стана и да правя упражнения, така както мога да се храня здравословно и да правя всяка седмица по нещо различно ново като нещо съвсем обикновено като да сменя маршрута от вкъщи до работа! 🙂

И ще завърша с една мисъл, не знам на кого е, но която много ми харесва:” Някои хора виждат нещата, които съществуват и питат: „Защо?” Аз мечтая за нещата, които никога не е имало и се питам: ”Защо не?”.

 

Стопи мазнините и извай тялото си за няколко седмици

От Руми Илиева, сертифициран фитнес треньор
Виж как!