Select Page
руми на боровец

След вчерашния ужасно дълъг ден, днес се събудих след 9 часа сън в хотелската стая в Боровец. Вчера имах чувството, че някой ми беше сложил шлем на главата и ме натиска надолу. Недоспиването не ми понася. 3 часа по-малко сън отколкото имам нужда и не съм работоспособна на 100%.

След като публикувах резултатите от видеозона при гинеколога, се разкачих от нета и четях коментарите през телефона, през който ми е бавно да пиша дълги отговори. Вълнувах се от всеки коментар с подкрепа, препоръка, помощ, история, съвет. Благодаря на всички!

По-долу ще отговоря на всички въпроси от вчера, но първо ще ви покажа малко снимки от Боровец.

боровец

Не съм идвала в Боровец от 10тина години. Прилича на зимен Слънчев бряг, много застроено. За 30 минути го обиколих и като цяло няма какво да се прави освен да караш ски. Преди 15тина години се учих да карам ски. На детските писти се справям, но не ми хареса особено на пистите за напреднали. Не се научих да спирам без рало и от него започват да ме болят коленете.

боровец

Не обичам нищо свързано със студ и супер се кефя на пращенето на дървата в камината докато пиша това.

камина в боровец

Пийвам си и чай от лайка, вече ми е любим (преди го мразех, защото го пиех само като съм болна, но от 3 години не съм хващала грип, настинки и вече го пия за удоволствие. Забележка: мисля, че не боледувам, защото работя вкъщи и нямам контакт с болни хора, а и може би от толкоз тренировки и добро хранене да съм станала по-здрава, не знам кое е вярно. За 3 години няколко пъти опитах да се разболея, но за 2-3 дни ми минава, при това леко, а преди беше 2-3 пъти годишно гнойна ангина по 1-2 седмици и после още 3 седмици сополи).

чай лайка

За моя радост хотелът е супер, супер топъл. Толкова, че мога да се разхождам гола в стаята, а след тренировката бях вир вода, сигурно е към 25 градуса.

Приятели споделиха, че пистите били супер и за ски било супер, на мен и не ми минава през ум да опитам. А и днес ми е ден за почивка, да мързелувам и да не правя нищо.

шейни на боровец

Обаче ми харесаха шейните на децата. Като бях малка, в моето село Прилеп, дядо ни правеше шейни. В найлонов чувал слага слама, завързва го със сезал. Пързаляхме се на баира в края на селото. Супер яко е на найлонова шейна! И като видях децата и на мен ми се прииска, ама не бях подготвена с дрехи и обувки.

Денят мина без да усетя – кафе, тренировка, закуско-обяд, разходка, пих чай и писах, вечеря, вино 🙂

Снимах само вечерята. Започнах със салата от моркови, ябълка и цвекло, супер беше, мноооого сочна.

салата

И понеже на закуско-обяд нямаше салата, исках още една.

marzeliv-borovec-07

И рибка

лаврак

И малко вино за романтика 😀

marzeliv-borovec-09

И нещо забавно: бях спестила на мама историята с миомата/полипа, реших да не я притеснявам. Обаче забравих, че чете сайта и сме приятели във Facebook. Та днес ми се обади и ми каза: „Защо не ми каза?“ Аз ни лук яла, ни лук мирисала: „Какво, бе, мамче?“ и в този момент се сетих, че е чела сайта. Не пиши в сайта си, за нещо което не искаш майка ти да не знае 😀 !!!!

И така започвам поред въпросите от вчера:

Доби, профилактичният гинекологичен преглед включва цитонамазка (проверка за human papilloma virus) и микробиология на влагалищен секрет. И двете са ок. Минавала съм през нещо подобно като теб. Започнала съм да пиша сага за Хашимото, вече е 4 страници, не знам кога ще я допиша, та там разквам как минах през много лекари, докато разбера, че всичко е в главата ми. Радвам се, че се чувстваш прекрасно 🙂

Цеца, това ми е втория преглед и е по време на месечен цикъл и на по-добър ехограф. Първия път лекарят видя, че има нещо, каза че може да е нещо, което ще изхвърля по време на месечния цикъл и каза да дойда пак, за да провери хипотезата.

Ирена, Радвам се, че те карам да се усмихваш 🙂 Обичам да съм сладур 🙂

Ива, чудесно те разбрах. Аз също мисля, че трябва да го махна. Ако не изчезне до няколко месеца, ще се подложа на Хистероскопия.

Гери, искам да направя гладуване само на вода, но не знам дали ще мога. Със сигурност знам, че мога да издържа 24 часа, защото съм го правила много пъти. Ако имам желание да прекъсна гладуването по-рано (ако психиката ми не издържи), ще опитам да продължа на сокове от зеленчуци. В момента правя проучване за добри практики. От опит знам, че моето тяло не реагира добре на нищо, което преди това бавно и постепенно не съм го научила. Така беше и с тренировките. Винаги, когато направех тренировка, в която много излизам от зоната на комфорт, после не се чувствах добре физически. Предполагам, че и с гладуването може да се случи така. Ще действам според ситуацията. Мисля, да публикувам записки как е протекло при мен, как се чувствам, какви игри ми играе съзнанието … Имам двама приятели, които редовно практикуват гладуване и ще почерпя от техния опит. Желанието ми е за гладуване на вода, но какво ще се получи, не знам.

Галина, нормално е родителите ти да се притесняват за теб. Не знаят дали не си в някоя секта, под какво влияние си (не казвам, че си, но родителите винаги си мислят най-лошото…). Разбери ги и тях, притесняват се дали някой не се възползва от теб, особено ако си под 18 години!

Ивчето, много ме кефи как си игнорирала гъбичките, може да са се почувствали зле и да са избягали 😀 Чудесно те разбирам как със смяна на фокуса и спиране на прекаленото взиране в проблема, той всъщност се решава. Това не означава да си заровиш главата в пясъка, а да се успокоиш и да продължиш напред с каквото те чака – добро и лошо.

fita, надявам се астмата ти да е под контрол! Няма как да прекаля с гладуването. Мисля, че ще ми е проблем повече от 3 дни, ще видим.

Доротея, силна жена си! Имаш сериозни изпитания и въпреки това тренираш! Възхищавам ти се! Желая ти да ускориш подобрението и да разказваш за спецификите си в минало време 🙂

Мария Недкова, напълно те разбирам за страха, колкото и да е лека интервенцията и аз бих се страхувала. Мисля, че това е нормално чувство. Желая ти да мине леко и бързо!

Роси, благодаря за загрижеността! Осъзнавам, че полипът може да не е доброкачествен и съм решила след няколко месеца, ако все още е там да се подложа на хистероскопия. Гладуването не е решение на всички здравословни предизвикателства, но искам да опитам. Приятелка ми сподели, че е минала през процедурата и по време на манипулацията са открили 3 полипа, докато на видеозона се виждал само 1. Процедурата е по-скоро диагностична, отколкото оперативна, както се изрази приятелката ми. Ще се радвам да опиташ тренировките 🙂

djindjifil, независимо какво ще се случи, по-добре да съм позитивно настроена, това поне е под мой контрол 🙂 Хората придобиват обувки, а аз полип, ама все е придобивка, нова 😀

Fany, благодаря за окуражаването!

Цветелина, радвам се, че косата е спряла да капе. Ако нещо работи за теб, следвай го!

Но нейм, благодаря за контактите на доктор Ралчева, и други читатели я препоръчват. Обикновено търся второ мнение. В този случай ще го потърся след гладуването, защото отдавна искам да го направя и все не намирам как да го впиша в работата си. Най-трудно ще е да правя хранителни режими, пиша за храна, мисля за храна, а не мога да ям. Ще видим, може в този период да не правя режими, една почивка добре ще ми се отрази.

Таня, радвам се, че майка ти е добре! Интересно лечение, не бях чувала.

Мария, поздравления за забременяването 🙂 Страхотно си се справила! Мен плодове на гладно ме изгладняват, аз ги ям за десерт след другата храна. Може да ти мине и гастрита, направила си по-трудното – да забременееш 🙂

Деси, истории като твоята са много вдъхновяващи, благодаря, че я сподели! 10 дена гладуване не знам дали ще мога за начало. С плодовете може би е по-лесно.

Dani P, няма лошо и с оперативна намеса да се махне полипа, аз също съм решила да го махна по някакъв начин. Не е приятно да не те подкрепят близките. Обикновено това идва от различни разбирания и страх да не те загубят. Мисля, че мама ще е супер притеснена докато гладувам и това е една от причините да не публикувам докато го правя, а след това.

Didito, 45 гладуване на вода!!!! Това звучи направо невероятно! Радвам се, че си се подобрила. Визуализациите са ми любима техника, благодаря, че ми припомни, че не съм правила скоро. И да пробваш тренировките, започни с изкачване на стълби, то си е ходене, нали не са ти забранили да ходиш 😉

Dora, голям си Шерлок Холмс 😀 Много ме развесели, че позна почерка 😀 Доктор Н определено умее да печели доверие, много хубаво обяснява, само да не се чакаше толкова … ама нищо де, добър специалист, много хора го търсят.

Бина, радвам се, че имаш двама сина! Много си преживяла и си позитивна!

Даниела, за пръв път чувам за такова хубаво отношение към родилки. Чела съм само страшни гадости! Благодаря ти, че го сподели, явно има и хубави места за раждане!

Елена, благодаря за препоръката на д-р Ралчева. Всъщност обезпокоителното нещо на моята придобивка е, че нямам симптоми. Нешо като боли или тялото реагира е по-добрия вариант, но не искам да мисля лоши неща преди да имам повод за това.

Юлия, само информативно, по време на гладуване е нормално да се покачат холестерола и пикочната киселина, обикновено няколко дни след като го прекратиш се връщат към предишните си или по-добри стойности.

Ели, ако нямаш 18 години е редно да слушаш родителите си 🙂

Hristina, благодаря за съветите, и аз не мисля да стигам до крайности.

Катерина, thank you for your encouragement! I remember you as my only not Bulgarian speaking reader. Your support always shines 🙂

Веселин, не ми се сърди 🙂 Не съм те забравила за упражненията за хубава стойка 😉

Жени, благодаря за милите думи, изчервих се 🙂

Гери, става въпрос за до 800 гр. плодове на ден (по Лидия Ковачева, д-р Емилова). Представи си човек, който се храни с много и предизвикваща зависимости храна, той няма да може само на вода. Мисля, че с малко плодове е по-лесният вариант, или възможният вариант за начало. От това, което съм чела само на вода е по-добрият избор, но може би на следващ етап.

Симона, желая ти скоростно забременяване, лека бременност и здраво бебе/та 🙂

 

Стопи мазнините и извай тялото си за няколко седмици

От Руми Илиева, сертифициран фитнес треньор
Виж как!