Лондон клинч


Руми на London bridge

Въпреки предупрежденията на Милото, че край водата е още по-студено, исках да минем по Лондон бридж (мост) пеш. Обичам да ходя пеш, когато сме в чужбина. Така усещам атмосферата на града. Лондон през зимата не е приятно място за разходка. Студено е, вали, облачно, намръзнах се много, но съм на почивка, а това повдига настроението 😀

гледка от Лондон бридж

В такова време културата е по-топла 😉 даже и да не е първия ми избор за забавление. Преди 6 години с Милото за 2 дни изръшкахме пешеходно обичайните забележителности на Лондон, беше през юли и прекрасно за разходка.

През февруари Бритиш мюзиъм звучи топло 🙂 Музеят е безплатен както повечето музеи в Лондон.

покрив British museum

Входното фоайе сякаш е било открито и са направили много интересен покрив, който пропуска дневна светлина. Решихме сами да изберем какво да разгледаме вместо да следваме препоръките.

Хареса ми изложбата на мумии.

мумия в British museum

Има нещо непреходно в тях, сякаш аха … и ще станат (много филми съм гледала).

антична гира

Древногръцка гира за лява ръка, 2.23 кг. (5 паунда), използвана от състезатели на дълъг скок. Точно преди приземяване се изхвърля назад за по-добро постижение.

Хареса ми изложбата за парите през различни епохи.

кюлоти за съхранение на пари

Имаше супер странни решения като тези кюлоти с допълнителни джобове за съхранение на пари.

london-clinch-07

Хитри начини за броене на монети чрез кутийки.

Изложбата на часовници беше много занимателна. Имаше филмче как е устроен всеки механичен часовник и особено ми хареса как се отлага изхарчването на енергията наведнъж. За съжаление не мога да го възпроизведа отново, тук има снимка на задължителните 4 елемента за всеки механичен часовник.

бижу

Искам такова бижу, рядък екземпляр.

След British museum усещахме нуждата от кафе венозно, а и да се постоплоим в Costa.

Costa Лондон

Лондонските Costa имат различен дизайн от българските и новият ми любимец Corto, тук се казва Cortado (2 къси шота кафе, колкото да се извлече аромата и малко мляко, много е ароматно, а не е силно така че да ме разтрепери и в същото време не е търде млечно).

london-clinch-10

Стъмни се, заваля сняго-дъжд, разхождахме се още малко и влязохме да се стоплим в Nike city, където очите ми изтичат по невероятните екипи. Лампа от маратонки 🙂

Nike city Лондон

Редовен спонсор на Nike съм. Последният писък при маратонките са плетени, но аз имам нужда от обувки за бягане, защото като се затопли ще започна да бягам навън 1-2 пъти седмично. Избрах си Nike running free 5.0.

Nike free run

Опитах ги в хотела, където всяка сутрин тичах на място по 20 минути. Взех си 5 дни почивка от силови тренировки. Не помня да съм почивала толкова дълго. Този път послушах собствените си съвети и никакви силови упражнения за 5 дни!

Взех си и горнище с цип, с дълги ръкави, които имат дупки за палците, така че да не ми се набират. Мисля, че в джобовете ще мога да държа телефон и ключове.

london-clinch-13

Пролет, идвай, искам да бягам. Предишния път бягах само 7 минути и следващите 2 дни ме боляха подбедриците над глезена. Така че ще започна много постепенно като целта ми е да стигна 30-40 минути бягане, като от време на време ще се целя в 60 минути. Искам и уред за отблъскване на кучета, който издава звук на дразнеща за тях честота, ще се радвам, ако ми препоръчаш. Така, че скоро ще пиша да бягаме заедно, но нека стане 15 градуса.

В Лондон често срещах бегачи, при това по къси панталони брррр. Странно ми се видя, че държат вратите на магазините и заведенията (които не са ресторанти) отворени. Лондончани не са зиморничави. Вместо със зимни обувки ходят с гуменки, цвички и други подобни тънкофаести.

Природонаучен музей Лондон

На следващия ден се „топлехме“ в Природонаучния музей (National History Museum).

london-clinch-15

Сградата е много красива и английска. Музеят е направен много опознавателно като науката е сведена до практични сравнения.

london-clinch-16

В тялото ни има 4 литра кръв и само 1 ч.л. хормони. (В зависимост от човека е +4 до 5 литра).

london-clinch-17

Съотношение на мазнини, вода и др. вещества в китовото, човешкото и краве мляко.

london-clinch-18

Можеш да сравниш различни животни в реални размери.

london-clinch-19

Секцията с динозаври е много занимателна и сетивата им са съпоставени със съвремнни животни.

Музеят е подходящ за ученици. Всичко е обяснено много достъпно и интересно. Дърпат се ръчки, за да се юлистрира работата на мускулите, правят се тестове, за да се провери наученото, играят се игри, в които оцеляването ти зависи от знанията.

След музея много мръзнеща разходка с няколко спирки.

За кафе.

london-clinch-20

И сладолед в нашия Хаген дас 🙂 Тук ядохме сладолед и предишния път, затова е нашият Хаген дас. Типично английска сграда. И точно до кино Одеон.

Haagen das

Опитахме Белгийски шоколад, сметана и ягоди, капучино с трюфели, долче де лече, мента с шоколад, ванилия, солен каремел (мноооого лек солен вкус) и крем брюле. Топките са огромни, апетитът ни по-голям. Мога да ям Хаген дас докато ми стане лошо.

Вечеряхме в Angus steak house известна със стековете си, но имаха и печена сьомга за мен.

london-clinch-22

Много харесах картофеното пюре в Лондон. 2 пъти го ядох и 2 пъти беше разкошно. На снимката долу е риба тон с картофено пюре, сосовете ги пропускам.

london-clinch-23

Нали все питам кое от какво е направено, та на въпроса ми „От истински картофи ли е?“ не ме разбираха какво имам предвид, явно само от истински картофи го правят.

Следващите дни Милото имаше работа и се разхождах сама. Започнах обиколката с хапване във веригата Wasabi, бях хвърлила око на тяхното суши. Улучих обедно време и беше претъпкано. Не бях виждала толкова много хора да бързат да ядат.

Wasabi суши Лондон

Взех си сашими към, което имаше салата и чираши салата (вместо салата има ориз, който не изядох). Става, не беше лошо, но и нищо особено, все пак верига за бързо хранене.

Избрах си квартала Covent Garden , където имах много хубави и ужасяващи спомени. Лятно време има улични представления и предишния път гледахме нещо уникално. Гол мъж по гащи правеше невероятни неща с работеща електрическа резачка. Докато се катери на стълби и кокили я подхвърля във въздуха и ако не я хване правилно ще му отреже я ръка, крак, глава … Гледах го с удивление и ужас и до днес го помня. Беше доста дълго, може би над 20 минути. Накрая публиката бяхме очаровани и задължително му оставяш пари в шапката, та дано спре да се занимава с толкова опасни неща!

Covent garden London

Сега беше студено и нямаше представления, но нали наближава Свети Валентин, много магазини бяха на тази вълна.

london-clinch-27

Шоколадови сърчица във всякакви цветове, кутии с бонбони с оригинални надписи върху тях.

Свети Валентин шоколадови сърца

Уличките в Covent garden са по-тесни и китни. А най-любими са ми кашпите с цветя, които има над всяко заведение.

london-clinch-28

Интересно, че при този студ имаше цъфнали цветя (или да са бил изкуствени, но не им личеше).

london-clinch-29

Тук намерих и платен музей, този на транспорта, но не влязох. Музеят на киното исках да видя, но имаше частно събитие точно в този момент.

На следващия ден си направих кратка разходка до Canary wharf. Това е бизнес квартал на брега на Темза.

london-clinch-30

Приятелка ми показа хубави снимки от там, романтични. Но сама, в студа на пустия бряг ми се стори непривлекателно.

london-clinch-31

Но ми хареса за бягане и имаше хора, които тичаха много леко облечени, добре че не бяха боси на цимента 😉

london-clinch-32

След това направих 1 час шопинг. Хотелът ни беше в най-големия мол в Лондон, Westfield Stradford City. Успях да купя 1 подарък (следвам минимализъм – купувам само вещи/подаръци, които наистина ми трябват и храна). За мен взех бикини от Victoria Secret. От както ги открих преди 7-8 години не си купувам бельо в България 😉 Това са най-скучните гащи на света, нямат скъсване и идеално се вписват в минимализма.

london-clinch-33

Не съм фен на всичко от Виктория сикрет, а на точно този вид бикини, защото са здрави и удобни, особено за тренировка. Аз си падам по ярки цветове, спортни модели, без финтифлюшки и дантели. Можеш ли да откриеш разликата между новите и тези на 3 години (почти не са мръднали)?

Вече съм в София и направих първата си силова тренировка от почти 1 седмица. Общо 25 минути трите части.

Силова част: 3 кръга за 14:50 мин
1. Лицеви опори – 10
2. Набиране на маса – 7 (може да правиш по 10, не си чувствах гърба в добра форма и се пазех)
3. Раменни преси от поза триъгълник – 10
4. Клек с подкоск – 20
5. Повдигане на ханша на 1 крак върху стол – 10 за всеки крак
6. Напад назад – 10 за всеки крак

Аеробика с акцент прасци, 7 кръга за 5:10 мин
50 скока на въже с 2 крака
25 скока на въже на ляв крак
25 скока на въже десен крак

Ниско интензивна аеробика 5 минути
Бягане на място с полу високи колене

А сега започвам да чета имейлите, имам 248 непрочетени 🙂 Имай търпение, ще стигна и до твоя 🙂

Получи специално внимание, като се присъединиш в Студио Прекрасна

Присъедини се към нас и се възползвай от премиум тренировки и рецепти.