Select Page
Когато стане въпрос за крем против стрии обикновено това е във връзка с напълняване или отслабване, защото и в двата случая има голямо вероятност за образуване на стрии.

Премахването на стрии с крем, масло или друга козметика е трудна работа и в повечето случаи не се стига до 100% заличаване на стриите.

По-лесно е да се предпазим от стрии, от колкото да се опитваме да търсим лечение след като са се появили.

За предпазване и лечение на стрии яжте храни богати на Цинк и витамините А, Е, С – те участват във формирането на колагена, който е в основата на здравината и еластичността на кожата. Ако не сте сигурни, че получавате достатъчно от тези вещества с храната.

ВНИМАНИЕ: Когато приемате витамини убедете се, че витамините ИМАТ ВИСОКА БИОАКТИВНА СТОЙНОЙСТ – това означава, че съединението, в което се намират може лесно да се усвоява от организма (витамин А има много форми, но някои от тях не се усвояват изцяло, същото е и за витамин Е и Цинка).

И така: кои са хубавите кремове против стрии?

Най-хубавите са в сериите козметика за бременни. Тъй като при бременните задължително следва напълняване и разширяване на кожата, козметичната индустрия се е погрижила да намери решение на този проблем ( и съответно да изкара пари от това).

Не съм имала проблем със стрии и не мога да препоръчам кремове от собствен опит, но ще споделя какво мои приятелки (бивши бременни) са използвали и са останали доволни, също така ще сложа връзки към сайтове, които продават крем против стрии и имат рецензии, така че всеки сам да си реши какво да ползва.

Може да се поръчва онлайн крем против стрии, доставката струва около 5-6 лева, срокът е 1 ден за София, 2-3 дни за други населени места.

Мама Дона на Чико, 200 мл, около 25 лева.

Като разумна алтернатива на горните скъпи кремове мога да предложа марката Дева, не че съм ползвала техния крем против стрии, но съм много доволна от други техни продукти и предполагам, че и кремът против стрии ще е добър. Продуктите на Дева са на цена около 6 лева и ги има във всяка аптека.

Как се използва крем против стрии?

Тъй като водата отмива или намаля действието на крема, добре е да се нанася след баня. Мажат се всички места по тялото, където най-много се натрупват мазнини – корема, дупето, краката, гърдите (при бременни)

Лек масаж и потупване увеличават проникването на крема. При бременни, да не се масажират гърдите и корема.

Алтернативи на кремовете против стрии

Маслото против стрии е много добро решение, особено това на Икаров, струва около 4 лева и го има в повечето аптеки. Определено действа и ако трудното размазване и миризмата не се проблем, силно го препоръчвам.

Маслата против стрии обикновено искат по-дълго втриване и след това кожата е мазна (зависи колко масло се използва). Проблемът с миризмата не е само в маслото, а и в дрехите, които се обличат след това. Когато масло попадне върху плат има свойството да мирише много лошо след като престои известно време и по-лошото е че даже и да се изпере дрехата, тя пак мирише на гранясало масло.

Като възможно решение: да се маже масло вечер преди лягане и да се облича дебела пижама, така че да не прониква през нея миризмата и да не се разпространява по завивките (или поне ще жертвате пижама и завивки вместо целия си гардероб).

 

Стопи мазнините и извай тялото си за няколко седмици

От Руми Илиева, сертифициран фитнес треньор
Виж как!