Инструкция за използване на Myfitnesspal


За броене на калории харесвам Myfitnesspal. Използвам го през Android телефон и смятам, че е лесно и акуратно. Инструкцията по-долу е за използване през компютър.

Броенето на калории е за 1-2-3 месеца дава представа колко и какво се яде. Не препоръчвам да се броят калории цял живот, а само докато човек се калибрира. Чудено е да се съчетаят 90 дни тренировки с броене на калории.

Отваряме началната страница, след което натискаме бутона Sign up with Email:

myfitnesspal

Отваря се нова страница, където трябва да напишем името(Username), с което ще се подвизаваме в сайта, имейл (email) и парола (password).

2-2

При изписването на името и паролата не трябва да има интервали, а всичко да е слято. Ако се случи, че името, което сте си избрали, вече е заето, изберете си друго 😉 Ако не искате да получавате писма от съответния сайт за рецепти и подобни, просто махнете тикчето:

3

Продължаваме напред с бутона Continue. Отваря се нова страница, където трябва да нанесем данните си като килограми, височина, пол, колко сме активни и др.

Това е първата част от информацията, която трябва да нанесем:

4

Current Weight e вашето начално тегло, с което започвате в момента на предизвикателството.

Goal Weight е теглото, което искате да постигнете. Бъдете реалисти 😉

Height е височната ви.

Gender – пол, male – мъж, female – жена.

Date of Birth – дата на раждане.

Country – страната, в която сте в момента.

ZIP/Postal Code – пощенски код, който не е нужно да попълвате.

Отиваме на втората част от същата страница:

Тук трябва да отбележите каква е активността ви през деня обикновено. Избирате само една точка от всичките 4.

5

Sedentary – Заседнал начин на живот: седяща работа.

Lightly Active – Лека активност: учител, продавач.

Active – Активен: физическа работа

Very Active – Много активен: тежка физическа работа.

На въпроса How many times a week do you plan on exercising? – Колко пъти седмично смятате да тренирате – нанасяте съответните дни и срещу тях – колко минути ще трае тренировката ви.

How do you want to track expended energy? – Как да изчислява храната, която консумираме – Оставаме го така, както е, тоест Калории.

What is your goal? – Каква е целта ви? Тоест, колко искате да сваляте или качвате на седмица? Тук всеки според целта си, нека нанесе това, което смята за реалистично спрямо неговото тяло 🙂

След като попълните всички данни, отиваме напред – Save and Continue.

Отваря се нова страница, която казва, че е по-лесно да отслабваш заедно с приятели 🙂 Тук е моментът, в който може да предизвикате ваши приятели и познати като им изпишете имейлите по-долу 🙂

6

Не забравяте да напишете и вашите имена (Your Name), за да знаят кой ги предизвиква. Разбира се, тази част не е задължителна и съвсем спокойно може да я прескочите с бутон Skip.

Идва следващата стъпка, която ни показва колко калории са ни нужни на седмица, какъв процент макронутриенти (въглехидрати, мазнини, протеини) трябва да приемаме, колко ще горим на седмица с тренировките (моето виждане е, че не е добре да се разчита на изгорени с тренировка калории) и колко килограма трябва да сме свалили до определената дата. И това е спрямо информацията, която нанесохме на предната страница! Не се водете по това, което виждате тук, тъй като това е на база – 6 тренировки седмично по 30 мин, с цел 0.25 кг сваляне на седмица 🙂 При всеки данните ще са различни.

7

И нека да започваме – Get Started Now.

Ето ни в началната страница:

8

Както горе казах, според информацията, която сме нанесли в предните страници, дневния калориен прием ще е различен за всеки!
Хайде да си добавим храната за деня – Add Food.

8-1

Отваря се страница, в която отново трябва да натиснем на Add Food, но този път за отделните хранения през деня:

8-2

Нека да нанесем закуската си 🙂 Даваме Search за овесени ядки:

8-3

След като дадем търсене на овесени ядки, се появява един голям списък с възможности, от които да изберем. Избираме този вариант, който най-много се доближава до нашия, след което встрани избираме да ни се показват по 1 грам 30 пъти, тоест 30 г. Другият вариант е 100 г, което е много 🙂 Добавяме овесените ядки към закуската си – Add Food To Diary.

8-4

Следваме същите стъпки, за да си добавим и сирене към закуската:

8-5

Така вече имаме добавена закуска към дневното си меню в сайта:

8-6

Имаме данни колко калории ни е закуската, какви макронутриенти покриваме с нея и колко калории ни остават за съответния ден. Червеният кръг с бялата лентичка в дясно от овесените ядки и сиренето служи за премахване на храната, която сте добавили, така че ако объркате, да я изтриете.

————————————
Внимание: следващата стъпка според мен може да се пропусне, защото с кратки тренировки не се горят кой знае колко калории, а ще губите време да въвеждате. Но за който иска, ето как 🙂
————————————

Нека да преминем към тренировките и да си добавим такава от началната страница и Add Exercise. Виждате, че вече закуската ни се отчита в началото 🙂

9

Нека да включим силова тренировка за долна част:

9-1

При следващия прозорец нанасяме името на тренировката:

9-2

И ако при Search тренировката ни я няма, добавяме си я – Add an exercise to the database:

9-3

Появява ни се нова страница, в която трябва да напишем колко кръга е тренировката ни, каква бройка са самите упражнения и колко килограма тежести използваме. Което не е съвсем точно, тъй като упражненията могат да бъдат с различни повторения.

9-4

Получи специално внимание, като се присъединиш в Студио Прекрасна

Присъедини се към нас и се възползвай от премиум тренировки и рецепти.