Select Page
слънчево лате

Денят започна с кафе (чисто), след около 2 часа тренировка (30 минути) и след това имах среща навън. На Витошка (в София) има ново заведение за Тапаси, седнахме там и хапнах салата Капрезе (домати с моцарела и песто) и тапаси със сьомга. Салатата беше хубава, но тапасите си бяха само хляб, без достатъчно матерЯл, изядох ги, но не ми хареса и не бях доволна, че закуско-обядвах почти само хляб.

салата Капрезе

тапаси с морски дарове

Тапасите са малки сандвичи, известни в Испания. Представляват кръгче хляб, което трябва да е богато гарнирано. Малко приличат на моя сандвич Охолоство, вижте видеото по-долу, което снимах отдавна, но така и не му дойде ред да публикувам тук с рецепта за вкусен сандвич, тип Тапас.После имах работа навън, в най-голямат жегата ходих 3 километра с тежести. Има такова упражнение, нарича се фермерска разходка (от английски Farmer’s walk) – хващат се тежести в ръцете и се ходи, трябва да е нещо тежко и не се ходи 3 км, а метри. В моя случай тежестта беше много обемна и я носих пред тялото с две ръце – днес имам жестока мускулна треска на бицепсите.

След разходката в жегата хапнах студена диня, около 500 гр. – много добре ми дойде. Но веднага сметнах, че денят е основно въглехидратен и откъм хранителни вещества не съм добре.

диня

После работих вкъщи, по-късно се преместих да си доработя в кафето, изпих едно лате. Персоналът в Лаваца на Витошка е много мил – стараят се Латето да е заредено с много енергия, вчерашното беше слънчево 🙂

Вечерята беше вкъщи и компенсирах лошия обяд.

сьомга със салата

Около 250 гр. сьомга, нещо като Шопска салата, но вместо сирене сложих моцарела, безсолна е и компенсира солените маслини.

салата домати с моцарела

Много обичам сьомгата с песто (босилек, зехтин, ядки, сирене – купувам го, понякога си правя). Получи се високо протеинова, високо мазнинна вечеря. Сьомгата приготвям на тиган (все едно е плоча), без добавяне на мазнинна, защото е мазна и даже накрая изхвърлям мазнината от тигана. Всяка страна поръсвам със сол и риган, пека по 3-4 минути на страна, ако е много дебела, може и 5 минути. Супер лесно приготвяне. Хапнах и 3 малки круши, около 150-200 гр.

круши

 

Стопи мазнините и извай тялото си за няколко седмици

От Руми Илиева, сертифициран фитнес треньор
Виж как!