Ферментирала зърнена закуска (за много кърма и енергия)


зърнена закуска

Kоличествата са големички, като за кърмеща жена 🙂 (родих преди 9 седмици), която не иска да отслабва (все още). След тази закуска имам много кърма, споделете с жени, които кърмят, може да им помогне, благодаря! А мъжете да внимават да не им дойде кърмата, ако опитат 😀

Бележка: не на всички хора им понася подобен вид закуска! Някои хора имат нужда от повече мазнини на закуска. Правила съм си генетични тестове и за мен е подходящо хранене с по-малко наситени мазнини и изобщо по-малко мазнини. С лични експерименти също съм установила, че въглехидрати като овес, ориз, картофи, леща, плодове са чудесна храна за мен, държат ме сита, не ми докарват сънливост и след подобно хранене искам да тренирам, да се движа, изобщо идва ми много енергия. Ако ти се доспива след такава закуска, вероятно трябва да консумираш по-малко въглехидрати и да увеличиш мазнините или пък да консумираш въглехидрати през втората половина на дена (както винаги всичко е индивидуално и с много условности 🙂 ).

Ако те интересуват геентичните тестове и какво може да ти кажат за начина ти на хранене, може да прочетеш повече тук. За мои читатели, съм договорила специална отстъпка, пиши ми на мейла и ще ти кажа как да се възползваш 🙂

==>В следващите дни ще публикувам няколко варианта на „зърнена“ закуска, които нямат зърнени, за хората които ги избягват или пък се хранят ВМНВХ.<==

И без да си кърмачка, може да хапваш тази закуска 🙂 За кърмачките е бонусът – много кърма 🙂 Как да съчетаеш тази закуска с останалата храна за деня, ще разбереш, ако ми напишеш имейл с 2 думи “Искам промяна”!

Продукти:
100 г овесени ядки без глутен
1 капсула пробиотик или 1-2-3 с.л. кисело мляко
5-10 г колаген/желатин
30-40 г бадеми
2 банана
топла вода (или може изцяло с кисело мляко да се приготви)

Преди рядко ядях тази закуска и не винаги киснех бадемите и ферментирах овеса. Но от как кърмя, тази закуска ми се отразява страхотно и я консумирам всеки ден.

Когато хапвам нещо редовно, тогава гледам винаги да приготвям храната по най-добрия начин. Ако често ядеш зърнена каша, виж как да я приготвяш по най-добрия начин.

Вечер заливам с топла вода (максимум 40 градуса, за да не убие пробиотиците) 100 г безглутенови овесени ядки и добавям 1 мерителна лъжичка ONE. Отделно накисвам в чаша голяма шепа бадеми. На сутринта към ферментиралия овес добавям 2 банана и накиснатите бадеми.

Много, много вкусно и приготвено максимално полезно. Овесът не е кисел, макар и ферментирал 😉 Може би ще стане кисел, ако го оставя повече от 1 вечер. Важно е купата с овеса да се остави на топло, за да се размножават пробиотиците, в никакъв случай в хладилник!

При някои храни, като овеса, само накисване не е достатъчно за правилното им приготвяне, защото поемат водата и няма как да се измият след накисване. За такива храни е подходяща ферментацията. Като стартов агент може да се използват добавки с пробиотици, както е моят случай. За стартов агент може да се използва и кисело мляко, за който му понасят млечните. Достатъчно е да се сложи само 1 с.л. кисело мляко и да се остави на топло.

Подготвям постове за бременност с MTHFR генна мутация. Написала съм 1, пиша втория. Искам да са готови всички и тогава ще ги публикувам. При тази мутация са важни хранителните добавки, които се приемат. Ще споделя моя опит, така че който има подобна мутация да има информация за обсъждане с лекаря си.

Искаш ли да влезеш във форма, докато хапваш подобни вкусотии? Може да си кърмачка (ще съобразя менюто ти с това 🙂 Пиши ми и ще ти изготвя вкусен хранителен план, съобразен с твоите нужди и цели. Виж снимки преди-след отслабване с вкусно меню, изготвено от мен.

Получи специално внимание, като се присъединиш в Студио Прекрасна

Присъедини се към нас и се възползвай от премиум тренировки и рецепти.