Select Page
Прекрасни, споделям семейната ни пица, която е толкова вкусна, че всеки път като ям пица на заведение си казвам „Моята е по-добра!“. А докато ядем пицата по-долу само мучим ммммм . А колко лесно и бързо се прави!

Откакто захранихме детето, вече готвя едно и също и за него и за нас. От една страна е много удобно, от друга малкият иска от нашата храна, а не бебешки пасирани работи.

Колкото и да ми се искаше да правя захранване водено от бебето, в крайна сметка правих нещо смесено, адаптирано към нуждите на детето. В началото си мислех, че няма да пасирам, каквото може ще яде. Да, но не ядеше, така че някои неща пасирах, други не.

Например пасирам зелении (лук, лапад, спанак) с малко вода и това е соса за ястието. Той обожава зелении, но не ги дъвче. А картофите са на малки парчета или намачкани на едро.

И с пицата без яйца така 🙂 Уж без яйца, но това е нашият начин да ядем яйца, без да дразним детето. Понеже той не се разбира с яйцата (дано го израсте), не можем да ядем яйца пред него, защото и той иска.

Затова правя пица с блат без яйца, като в единия край я гарнирам с нещо, което малкия обича, а в другия край слагам яйца за нас. Така визуално всички ядем едно и също и няма драма 🙂Малкият врътнал фурната на 230 градуса и я поизгорих, ей, много е бърз! От време на време перем на странни програми 😀Преди да забъркаш блата, включи фурната на 170 градуса горен и долен реотан.

Специално, за да публикувам рецептата, измерих колко слагам от всеки продукт, защото иначе я правя на око.

Пица не е забранена дума :)) Когато е в точо количество, приготвена по подходящ начин 🙂 Ще ти кажа как, ако ми напишеш имейл с магичните думи “Искам промяна” :))
Продукти за блата
150 г брашно (може да е безглутеново като елда)
200 г кисело мляко
1 с.л. зехтин
½ с.л. оцет
1 к.л. сода
Щипка сол

Всичко се слага в купа и се разбърква с вилица. Става рядко тесто, което се изсипва в тава (може да е върху намазнена хартия за печене). С лъжица се размазва по тавата. Това е най-бавната стъпка в тази рецепта. Изглежда много тънко и е така, но е достатъчно.

Блатът се пече 15 минути в предварително загрята на 170 градуса фурна, горен и долен реотан.

След 15 минути блатът се изважда от фурната и се гарнира.
1. Намазвам с доматено пюре.
2. Поръсвам с риган.
3. В единия край счупвам яйца, колкото искам, става и с 2 и с 10, според това колко порции правя.
4. Отгоре поръсвам с кашкавал.
5. Пека още 10 минути

Получава се много лесна и безумно вкусна пица. Блатът може да се гарнира по друг начин и с други продукти. Ние успешно крием яйца между доматеното пюре и кашкавала.

Тази пица е толкова вкусна, че не я заменям за нищо. Тестото не е хрупкаво, а мекичко и пухкаво. Различен тип пица е, но мноооого вкусна.Блатът за пица става много вкусен и със следните съставки, но никога не съм ги теглила, правя ги на око. Даже този вариант повече ми харесва, но уви е с яйца 🙂

150 г брашно
1-2 яйца
100-150 г кисело мляко
1 с.л. зехтин
1 с.л. оцет
1 к.л. сода
Малко сол

Блатът съдържа около 750 ккал.

Ккал на цялата пица не съм смятала, защото зависи кой с какво гарнира.Ако искаш да влизаш във форма, докато хапваш такава пица, гарнирана с твоите любими продукти и адаптирана от мен за твоите енергийни нужди, изпрати ми имейл само с 2 думи „искам промяна“.

Ще ти изготвя мега вкусно меню, с любимите ти храни, адаптирани специално за теб. Тук може да видиш какво се включва към менюто, което ти изготвям.

 

Стопи мазнините и извай тялото си за няколко седмици

От Руми Илиева, сертифициран фитнес треньор
Виж как!