Down Town LA


Официалната дата, на която е създаден Лос Анджелис е 5 Септември 1781 г., от тази дата има официален писмен документ от губернатора на Калифорния за основаването на селището. За основатели на Лос Анджелис се считат 44 мексиканци, 22 възрастни и 22 деца.

Смята се, че мексиканците са се установили там, където сега се намира улица Олвера (Olvera street). Обиколката на Down Town може да започне от тази пъстра уличка, която е не повече от 100-200 метра дълга (или поне сергиите са на такова разстояние).

От тук започва мексиканската пъстрота 🙂

Купих за спомен от Лос Анджелис, колан, изрисуван с червени и сини цветя. През последните няколко години практикувам минимализъм, което означава, че си купувам само необходими неща. Така че съм много щастлива от покупката на колана, който още на следващия ден носих.

Даже е произведен в Щатите, дали 😉

Пред улица Олвера има площад около, който в кръг са положени метални плочи с имената на всяко семейство от създателите на Лос Анджелис.

Плочата на семейство Куинтеро

На улицата е запазена и една автентична къща, така както са живели мексиканците.

От улица Олвера към небостъргачите, минахме покрай Walt Disney music hall.

Много красива сграда в модернистичен стил, откроява се сред другите сгради в Down town

Лос Анджелис няма много небостъргачи, концентрирани са на малка площ, която може да се обходи под 1 часа. На мен тази част на града не ми допадна, защото я усетих твърде бизнес, без шарени магазини, заведения.. Но не позволявайте да ви сугестирам, на вас може да ви хареса 🙂

В средата, кръглата сграда, е най-високият небостъргач в LA, искахме да се качим най-горе, но няма публичен достъп, офиси е

Друго странно нещо на Down town е съжителството на небостъргачи и луксозни сгради със съборетини, гледаш едната сграда лъскава и до нея друга стара, с опадала мазилка. Не съм снимала тези контрасти.

Ниската сграда в средата е Staples center (играе се баскетбол тук), а през улицата в ляво от него е Convention center (не съм го снимала, провеждат се конференции в него).

Имах 2 часа до среща с приятели и реших да купя подаръци от Fashion district (Моден район) в Down town. Обаче изживях културен шок, защото под помпозното име се крие квартал с китайски стоки, нещо като Женския пазар или Илиянци в София. По улицата има хора, които държат парфюми, часовници … и ти ги предлагат. Все едно се озовах в друг град, голям контраст, а на няколко преки са лъскавите сгради на банките.

Позната картинка 🙂
Тази снимка мога и в бг да я направя 🙂

Получи специално внимание, като се присъединиш в Студио Прекрасна

Присъедини се към нас и се възползвай от премиум тренировки и рецепти.