Палачинки Докато Отслабвам


Продукти за палачинките
3 яйца
2. с.л. булгур (20 гр.)
2.с.л. овесени ядки (20 гр.)
1 щипка сол
6 с.л. кисело мляко 3.6% масленост (около 120 гр.)
3 с.л. вода
30 гр. зехтин за мазане на тигана (при мен отиде 6 пъти по около 5 гр.)
200 гр. краве сирене за гарниране

/снимките са най-долу/

Станаха 6 палачинки с диаметър 22 см.

Приготвяне на палачинките:
Разбиват се яйцата. Булгурът се смила в кафемелачка ( 3 пъти по 20 секунди), отделно се смилат овесените ядки по същия начин. Към разбите яйца се добавя смленият булгур, разбива се и после се добавят смлените овеснеи ядки, после солта, отново се разбива и се добавя киселото мляко, разбива се и се добавя водата.

Тиганът трябва да бъде добре загрят и се маже преди всяка палачинка със зехтин. Ако отслабвате, пропуснете мазането със зехтин, а за да не залепват палчинките използвайте тефлонов или друг незалепващ тиган.

Палачинките обръщах с ръце, като ги хващах от едната страна и бързо ги обръщах. По принцип мога и с подхвърляне на тигана, но пълнозърнестата, каша която забърках не позволяваше това.

Гарнирах палачинките обилно с краве сирене, отиде 200 гр. сирене, ако работите за отслабване използвайте 100 гр. сирене (или най-дибре варено месо и риба тон) за всички 6 палачинки.

Двама души изядохме 6 палачинки или по 600 калории на човек, което си е МНОГО (вижте по-долу разбивката на калориите и хранителните вещества). Обаче, тези палачинки са направени с пълнозърнесто тесто и сдържат много фибри, така че калориите от тези палачинки ще се усвояват бавно, дълго време ще отдават енергия и дълго време ме държат сита и не повишават рязко нивото на инсулина в кръвта.

Подходяща храна са за 2 часа преди тренировка, защото дават енергия да тренирате.

Като брой калории палачинки за отслабване не се отличат много от обикновените (направени с бяло брашно). Разликата е в това, че тези палачинки съдържат фибри и се усвояват по-бавно, което е важно, когато искате да отслабнете. Все пак не правете тази рецепта всеки ден, а само 1 ден в седмицата, когато зареждате с въглехидрати.

Между другото тази рецепта е подходяща за мъже (и жени също, макар рядко да имат цел качане на мускули), които искат да качат мускулна маса и зареждат 1 път седмично с въглехидрати.

Тези палачинки не са подходяща храна за след тренировка, защото съдържат бавни въглехидрати и много мазнини (от сиренето). Протеин след тренировка трябва да приемате около 30 гр. и 5 гр. бърз въглехидрат и 0 гр. мазнини.

Друг вариант е да гарнирате палачинките не със сирене, а с варено месо или риба тон – това вече е наистина СУПЕР вариант за отслабване, защото ще ви отпаднат калориите от въглехидратите и мазнините в сиренето.

Хранителна стойност на 6 палачинки:
Калории : 1221
Протеин: 56,38
Въглехидрати: 43 гр. въглехидрати
Мазнини: 93 гр. мазнини
Фибри: 4,8 гр. фибри

3 яйца: 234 калории, 18 гр. протеин, 1.5 въглехидрати, 15 гр. мазнини.

20 гр. булгур: 68 калории, 2.5 гр. протеин, 15 гр. въглехидрати, 0.27 гр. мазнини, 3.7 гр. фибри.

20 гр. овеснеи ядки: 78 калории, 3.38 протеин, 13.25 гр. въглехидрати, 1.38 гр. мазнини, 2.1 гр. фибри.

120 гр. кисело мляко – 73 калории, 4 гр. протеин, 5.6 гр. въглехидрати, 4 гр. мазнини.

30 гр. зехтин – 240 калории, 30 гр. мазнини

200 гр. краве сирене – 528 калории, 28.5 гр. протеин, 8 гр. въглехидрати, 42.5 гр. мазнини.

Снимки на палачинките

Мелене на булгур

Печене на палачинките

Обърната палачинка

Готовите палачинки

Получи специално внимание, като се присъединиш в Студио Прекрасна

Присъедини се към нас и се възползвай от премиум тренировки и рецепти.