Select Page
пържена филийка

В неделя е последният срок да ъплоаднем снимки на поредната задача в курса за детско хранене. Курсът е много основен. Направен е добре, но не научавам нови неща. Може би е подходящ за родители, които тепърва започват да се интересуват как да подобрят храненето на децата и цялото семейство. Може да се запишеш и ще получиш имейл, когато дойде следващата дата.

Макар че тази седмица, докато гледах видео как се готвят овесени ядки, дадоха добър трик, който не съм се сещала да препоръчвам на клиентите, макар да е съвсем очевиден и логичен. Овесените ядки може да се оставят на котлона с повече вода и не могат да се се преварят, идеални са варени 3 или 10 минути. Т.е. това е подходяща закуска за заети хора, които не могат да готвят по часовник, освен това става както за деца, така и за възрастни.

Но първо да споделя за новата организация на Тренировъчните програми.

тренировъчни програми

Включих ги в менюто и ги номерирах, така както е добре да се следват. 9 програми, ако всяка програма се прави по 4 седмици, то поне 6-7 месеца може да тренираш 🙂

пържена филийка за деца

Днес сготвих закуска, която изядох с огроооомно удоволствие. Супер, мега, вкусна, сочна се получи, макар да не е нещо ново за мен, но отдавна не бях яла хляб и съответно „пържени“ филийки 🙂

detska-zakuska-3

Продукти за 1 филия

пълнозърнест хляб

Кой не е хапвал пържени филийки в детството си? :)) Мисля, че ще се влюбиш в новия прочит на класиката 🙂 Провери как да ги хапваш, като ми напишеш имейл с 2 думи “Искам промяна” и ще ги включа във вкусното ти меню :))

1 яйце
1 тънка филия хляб
2 малки резена кашкавал/сирене
Домат
По желание рукола/маруля
Масло за намазване

Приготвяне

разбито яйце

Яйцето се разбива в купа с гладко дъно и се потапя филията хляб. Оставя се да престои няколко минути да попие повече яйце. Намазва се тиган с масло (изтървах маслото днес, мазничко се получи), слага се филията да се „пържи“ като остатъкът от непопилото яйце се изсипва върху филията.

detska-zakuska-6

Яйцето се разлива и с лопатка се загръща върху филията.

detska-zakuska-7

А може и да се откъсне с лопатката и да се сложи върху филията. След 1 минута се обръща и веднага отгоре се слага кашкавала.

пържена филийка с кашкавал

След 1 минута се сервира в детска чиния.

детска чинич

Когато племенницата ми беше на гости й взех комлект с Мечо пух, Тигър и Прасчо.

detska-zakuska-10

Гарнира се с домат и краставица. Децата мисля, че няма да харесат рукола, може би с маруля ще им хареса.

detska-zakuska-11

Хапнах 2 такива сандвича, идеално ми дойдоха след 19:57 минути силова тренировка:
6 кръга (пърият ми отне 3 минути, следващите малко над 3)
1. Лицеви опори на 1 крак – 10
2. Набиране на маса – 10
3. Клек с 8 кг – 20
4. Повдигане на ханша на 1 крак в/у стол – 10 за всеки крак

Много ме изпоти, макар да нямаше никакви подскоци. Докато бях в Бургас ме заболя под коляното, мина ми, но се пазя и не скачам/бягам вече 10 дни. Така и не разбрах от какво ме заболя. Правих тренировка с обърната пирамида Бърпита – 20, 19, 18, 17, 16, 15 – с по 30 секунди почивка между сериите и нищо ми нямаше. Но след 3-4 часа ме заболя леко коляното и от тогава се пазя. Истерична съм на тема травми. До сега не съм се травмирала, може би защото, когато усетя болка някъде – давам дълга почивка на мястото. Също 4 дни не кляках и без напади. Вече съм добре и се ослушвам кога да започна с бягане и подскоци 🙂 Днес разгрях с 3 минути бягане, утре ще са 5 минути.

Ако не знаеш как да влезеш във форма, докато хапваш любимите си рецепти, изпрати ми имейл само с 2 думи “Искам промяна” е ще ти изготвя меню с твоите любими храни. Виж снимки на читатели, които хапват вкусно и отслабват.

 

Стопи мазнините и извай тялото си за няколко седмици

От Руми Илиева, сертифициран фитнес треньор
Виж как!