Select Page
chips-1-min-01

Този чипс е много хрупкав и е идеален заместител на купешките варианти, както и на сухарите. Прави се буквално за 1 минута и почти с 1 ръка (с другата снимах), само точих с 2 ръце. Тъй като накрая ще се начупи не е нужно да се внимава в каква форма ще се разточи, а и когато бързаш красотите може да са изнервящи 😉

Ако искаш да влизаш във форма, докато хапваш такъв чипс, гарниран с твоите любими разядки и адаптиран от мен за твоите енергийни нужди, изпрати ми имейл само с 2 думи „искам промяна“.

chips-1-min-02

Продукти
100 г брашно
50 мл вода + още съвсем малко
Щипка сол (може да се пропусне)

chips-1-min-03

Приготвяне
Използвах 4 вида брашна, като лененото беше най-малко, около 10 г.

chips-1-min-04

Другите брашна са по 30 г – елда, киноа, ориз, смлени на мелница в магазина, което ще рече, че не са фино смлени. Ако се използва брашно с глутен (пшенично), може да се пропусне лененето брашно (използвам го за слепване на безглутеновите брашна, защото крайният резултат е ронлив). По-фино смлените брашна може да поемат малко повече вода, примерно 60 мл.

chips-1-min-05

В купа се слагат всички брашна. В средата се налива водата и с вилица се бърка.

chips-1-min-06

Накрая става на топчета. В този момент се омесва с ръце. Много твърдо ми се видя тестото затова леееко капнах малко вода, наистина малко. Налях я директно върху готовото тесто, но не си личи на снимката.

chips-1-min-07

След това пак омесих с ръце, но малко, примерно 6-7 омесвания.

chips-1-min-08

Разделих тестото на 2 и разточих питки. Можеше и по-тънки да ги разточа, но се притеснявах да не се чупят.

chips-1-min-09

А и ги бях замислила като арабски хлебчета, но станаха чипс. Мама има една магичеса лопатка, с която ги отлепих много лесно.

chips-1-min-10

Вдъхнових се от тази рецепта на Джейми Оливър, затова пекох на оребрен тиган.

chips-1-min-11

Пекох по 6 минути на страна и поизгоряха. Следващия път ще ги сложа в тава и ще пека на горен и долен реотан, на около 140 градуса за около 10-12 минути.

chips-1-min-12

Предпочитам по-дълго да съхнат, за да минат по-дълго време през топлинна обработка, а в същото време да не изгарят. Освен това е и по-лесно, не ги следиш и да обръщаш, печеш двете питки наведнъж.

chips-1-min-13

След като се опекоха ги сложих на скарата във фурната да изстинат. След това начупих на разнообразни парчета.

chips-1-min-14

Мислех да ги хапна с намачкано авокадо, домати и маслинова паста, но авокадото излезе развалено и го разбрах точно преди ядене.

chips-1-min-17

Но пък мама беше изпекла червени чушки и стана супер – чипс, намазах с маслинова паста, домат, краставица и печена червена чушка.

chips-1-min-15

Изядох целия чипс, идеално ми дойде 🙂 Ако си настоящ Клиент, пиши ми имейл, за да ти кажа как да включиш тази рецепта в своето индивидуално меню 🙂
Ако искаш персонално меню, изградено изцяло на база вкусови предпочитания, индивидуални характеристики и съобразно твоето ежедневие, пиши ми имейл с две думи искам “промяна” Виж какво постигнаха читатели с програмите на Руми.

маслинова паста

Да ти е сладко!

chips-1-min-17

Сподели с какво хапна чипса, как се получи?

 

Стопи мазнините и извай тялото си за няколко седмици

От Руми Илиева, сертифициран фитнес треньор
Виж как!