Select Page
Това брауни се получи много вкусно. Първо го опитах, когато бях мнооого сита и си казах, окей е, но дали е УоУ. Предната вечер правих пица и така се наядох, че ми трябваха 18 часа да изгладнея. Опитах браунито след 18 часа фаст и имаше УоУ 🙂

Мокричко, какаово-шоколадово и с много фибри от морковите и кокоса (супер при лениви черва 🙂 ). Идеално е за прокарване на зеленчуци на деца, които не обичат. Ако целта е да прокараш зеленчуци, намали морковите на 150 г първия път, а после постепенно увеличавай.

Няма силен аромат на кокос, така че и за хора, които не обичат кокос е ок.

Обичаш Брауни, но искаш и фина талия? Аз съм тук, за да ти помогна да съчетаеш успешно и двете:) Изпрати ми само имейл с две думи “искам промяна”

брауни без захар

Продукти
250 г моркови
4 яйца
10 бр. фурми (около 100 г)
60 г кокосово брашно (не се заменя с друго брашно)
30 г какао
Не съм използвала, но по желание канела и/или ванилия, ядки и стафиди на вкус.

брауни с моркови

Приготвяне
Морковите се смилат на малки парчета в кухненския робот (или се настъргват на ситно ренде). Изваждат се от робота и без да се мие се слагат яйцата и фурмите да се разбият, докато бухнат и не се виждат големи парчета фурми. Добавя се кокосовото брашно, а накрая какаото.

brauni-s-morkovi-5

Печене
50 минути в предварително загрята на 160 градуса фурна. Браунито си остава мокро, мисля че и на 40 минута е готово. Използвах продълговата форма за кеск 29х10 см, покрита с хартия за печене.

брауни без глутен

За кокосовото брашно
Отдавна съм му хвърлила око и експериментирах няколко пъти с него. Харесвам го, защото е смлян кокос и съдържа много фибри. Поема много влага и заради това се използва в малки количества. Ако в горната рецепта се сложи обикновено брашно (пшеница, овес, ориз и др. подобни), ще трябва да се използвам 2-3 пъти по-голямо колиество. Не съм тествала рецептата с обикновено брашно, затова съм написала, че кокосовото не се заменя с друго брашно. При всички случаи ще се получи и с обикновено брашно, само трябва да се улучи точното количество.

brauni-s-morkovi-6

Ако искаш да ти покажа как да бъдеш в перфектна форма, докато хапваш всички твои любими рецепти, изпрати ми имейл само с 2 думи „искам промяна“.

 

Стопи мазнините и извай тялото си за няколко седмици

От Руми Илиева, сертифициран фитнес треньор
Виж как!