Бисквито-мъфини за засищащ закуско обяд, без глутен и бяла захар


Прекрасни <3 забърках тези бисквито мъфини без план и предварителна идея. Застанах пред блендера и си казах „Какво да сложа вътре, да блендирам за 15 секунди и да изпека за 15 минути“. И започнах да слагам продуктите по-долу: biskvito-mafin-2

Мнооого е вкусно и лесно да се влиза във форма, като хапваш тези и подобни вкусотии 🙂 Ако искаш да знаеш как да ги вместиш в менюто си, докато влизаш във форма, напиши ми имейл с две вълшебни думи “Искам промяна”, за да ти покажа 🙂

2 яйца
50 г слънчогледов тахан (може да се сложи сусамов, бадемов, орехов, лешников, фъстъчен)
50 г фурми
30 г безглутенови овесени ядки

Всичко се пасира в блендер (може би ще стане и в кухненски робот).

biskvito-mafin-3

Пече се във форми за мъфини, като се сипват по 2 с.л. във форма. Идеята е да станат като бисквити, а не като мъфини. Моите се получиха 6 броя. Може да се сипят с лъжица върху хартия за печене и да се изпекат като бисквити. Кашата е рядка и ще се разлеят доста, така че не мога да предвидя какъв точно вид ще имат като бисквити, но на вкус ще са супер. Ако се пекат върху хартия, вероятно ще им трябва по-кратко печене.

biskvito-mafin-4

Пекох 20 минути на 160 градуса, но мисля, че и на 15та минута ще са готови, аз просто се отплеснах да запиша рецептата и да отговоря на няколко имейла 🙂 .

На вкус са съвсем леко сладки, ако искаш да са по-нормално сладки, сложи 10 фурми. За любители на много сладко, сложи 15 фурми.

Меки са като мъфини, нямат общо с бисквитите, въпреки че за такива ги замислих.

biskvito-mafin-5

Цялата рецепта е почти 700 калории, 25 г протеин, 39 г мазнини, 70 г въглехидрати и 10 г фибри. Макронутриентите са разпределени така, от гледна точка на енергия: 14% протеини, 48% мазнини, 38% въглехидрати.

Хапнах ги с голямо удоволствие и чудесно ме заситиха 🙂

biskvito-mafin-6

Пишете дали децата ги харесват 🙂

Ако искаш хранителен план с подобни вкусотии, и в същото време да влизаш във форма, пиши ми и започваме да те стягаме 🙂

biskvito-mafin-7

Получи специално внимание, като се присъединиш в Студио Прекрасна

Присъедини се към нас и се възползвай от премиум тренировки и рецепти.