Антицелулитни Упражнения
Антицелулитни упражнения, с които да тонизирате бедрата и дупето. Това отново е тренировка за цялото тяло с акцент върху местата, където най-често се натрупват целулитни мазнини.

Целулитът няма да изчезне само с упражнения! И независимо, че тренировката се казва „Антицелулитна” без да се храните здравословно не можете нито да отслабнете, нито да премахнете целулита.

Привърженик съм на това човек да слуша тялото си, но от коментарите и писмата ви виждам, че не чувате неговия глас и търсите решения извън себе си. Знам също (от собствен опит), че ще „чуете”, когато започнете да слушате, до тогава си изберете някое мое меню и го следвайте, тренирайте 5 дни в седмицата и целулитът ще започне да изчезва.

Ще кажете „и слабите жени имат целулит”, така е, защото всеки човек има мазнини, даже и слабите жени имат мазнини, може да са малко, но имат. Женските мастни клетки по краката имат заострена форма в посока към кожата, на това се дължи портокаловата кожа.

Мъжките мастни клетки по краката не са с такава форма, затова и мъжете нямат целулит, не че нямат мазнини, но не се „къдрят” като при нас жените.

Когато мазнините са малко, на помощ може да дойдат масажите. Според мен ако имате много мазнини по краката е безмислено да ходите на т. нар. „антицелулитни масажи”, защото с масаж не можете да разбиете мастните клетки и да ги изхвърлите с урината или изпражненията???

Масажът подобрява кръвообръщението, има положителен ефект и може да помогне в случаите, когато сте слаби и имате малко целулит. Ще помогне да не се задържа вода (временно) и ще тонизира кожата, така че общо взето временен ефект ще има.

Обаче ако имате много целулит (мазнини) с масаж няма да стане! Съобразено хранене и упражнения – няма друго решение (изключвам оперативните намеси).

Получи специално внимание, като се присъединиш в Студио Прекрасна

Присъедини се към нас и се възползвай от премиум тренировки и рецепти.