Select Page
Прекрасни, как сте в тази жега? Аз съм супер! Радвам се на лятото и искам да не свършва 🙂

Днес споделям с вас 3 летни продукта, които използвам често и, в които съм влюбена.

3-letni-produkta-2

Първият е този стик от минерална сол, който спира лошата миризма след изпотяване, НО не спира потенето. Никога не съм се интересувала от продукти против потене, защото са вредни. Потенето е естественото охлаждане на тялото и не бива да се спира. На никой не би хрумнало да спре охлаждането на мотора на колата, нали?

Този стик представлява минерална сол (За 5% отстъпка в lifestore.bg използвай код: iskam5), която спира растежа на бактериите, отговорни за лошата миризма след изпотяване.

Как се използва:
Намокря се стика (под чешмата) и се търка доста. Не става с 2-3 натърквания, както аз пробвах в началото и нямаше ефект. Представи си, че наслояваш солта от стика, може би 10-15 секунди натъркване. Нищо не се усеща и може да помислиш, че нищо не правиш. След това оставяш да изсъхнат мишниците и това е. Няма бели петна или какъвто и да е белег, че си използвала стика. Нито цапа, нито се усеща, нито мирише на нещо.

След използване стикът се подсушава. Затваря се с капачката и може да се носи в чанта, ако искаш да го използваш още веднъж през деня. При мен не се налага. Тествала съм сутрин да се натъркам и до вечерта се потя обилно, но няма миризма, така че не го и нося в дамската си чанта.

Може да се използва и от мъже и от жени, защото няма собствен аромат. Усещането е, все едно нищо не правиш 🙂 и в началото може да се чудиш дали нещо правиш. Съветът ми е да търкаш по-дълго и да е мокър стика, за да свършиш качествено работата, понеже наистина не си личи и не се усеща нещо 🙂

натурален слънцезащитен крем

Слънцезащитен крем само с натурални съставки, при това само 7 на брой!
Цинк
Какаово масло
Масло от ший (известно още като масло от карите)
Кокосово масло
Масло от слънчоглед
Пчелен восък
Витамин Е

Цинкът е това, което защитава от слънцето и в този крем е с много високо съдържание 20% (цинков оксид). Което пък прави крема труден за разнасяне, но пък естествените съставки не са като химията и нямат емулгатори и добавки, които да ги правят бързо проникващи в кожата.

Комбинацията от масла според мен е страхотна, без да е натрапчив никой от ароматите. Мирише на масла, но не е силно. Примерно, аз не обичам да използвам чисто какаово масло, защото после мириша на шоколад и ми е супер натрапчиво. А тук не мога да различа конкретен аромат, което за мен е предимство.

Тествах го това лято на много силно слънце. Използвам 30 фактор, има и 50ти. Имам слънчева алергия, която се проявява около китките и глезените. Първо се зачервява, после се появяват ситни пъпчици и МНОГО сърби и боли (ако изгори).

С този крем защитата беше перфектна и не се стигна до изгаряне, въпреки че аз винаги стоя под чадъра, пак изгарям, затова се мажа със слънцезащитен крем. Когато хвана тен мога да мина и без слънчева защита, само под чадъра стоя, но китките и глезените си ги мажа и с тен и без тен.

Предимство на крема е, че е за цялото семейство, даже и за бебета. Кожата става мека от комбинацията масла.

Недостатък е, че много трудно се размазва, тежък е и иска малко повече масажни движения. Оставя лееек бял цвят, даже и след много размазване, просто цинкът така стои, но се вижда само от много близо, а и след плаж го измивам под душа.

гел алоев вера с хиалуронова киселина

След като се изкъпя след плаж, нанасям този гел с алое и хиалуронова киселина.

Алоето е страхотно при слънчево изгаряне. Заедно с хиалуроновата киселина спомагат за образуването на колаген.

Гелът се нанася малко количество, много лесно и бързо. Хлъзга се по кожата и с малко количество се покрива голяма площ. Аз го нанасям по цялото тяло и по лицето. Изчаквам 10тина минути и нанасям след това крем за лице и лосион за тяло.

Прекрасни, какви са вашите летни тайни за свеж вид?

 

Стопи мазнините и извай тялото си за няколко седмици

От Руми Илиева, сертифициран фитнес треньор
Виж как!