15 минутна тренировка


руми илиева упражнения

15 минути, които ще ви се сторят като 2 часа. Яка, кратка тренировка, без уреди, само със собствено тегло.

Първо публикувам тренировките в Youtube. Ако искате да получавате имейл веднага, когато има нова тренировка, абонирайте се за Yotube канала ми, (кликнете на бутона Абониране/Subscribe).

Когато за първи път започвате с тренировките, усещането, как откриваш силата си и как с всеки изминал ден можеш да правиш все по-дръзки неща с тялото си, е пристрастяващо. Първите няколко месеца постиженията вървят нагоре. Всяка следващата тренировка е по-добра от предишната. Еуфорията от това да усещаш всеки мускул в тялото си е жестока!

Изведнъж се случва нещо, смяна на времето, на сезоните, децата боледуват, изпити, нова работа, нов проект … Започвате да си недоспивате – първи ден, втори ден, седмица, 2 седмици … Натрупва се умора. Тренировка, която преди сте правили с лекота, сега ви се струва непосилна, сърцето ви тупа, не ви достига въздух … Тялото ви казва „Искам почивка“.

Ако можеше постоянно да вървим нагоре, нямаше да имаме лимит на постиженията. Физическата подготовка е циклична, има периоди на възход, плато, спад, възход, плато … Когато сте в период на спад, ами насладете му се като правите поддържащи тренировки и не се тормозите защо не се подобряват постиженията 🙂

Откакто слушам тялото си, не се травмирам и съм удовлетворена от тренировките си. В момент на умора намалявам тренировките до 10-15 минути на ден (по принцип тренирам 20-30 минути). През деня си намирам работа да свърша нещо пеш и поддържам висока скорост на ходене.

Станах фен на дрямката – 10-15 минути сън много ме ободряват. Ако е по-дълъг следобеден сън след това не се чувствам добре, сънлива съм, намалена работоспособност, а разгряването преди тренировка трябва да е много по-дълго, за да се вработи тялото и да излезе от сънливо състояние. Пробвали ли сте кратка дрямка?

Упражненията в 15 минутната тренировка
Кръгова тренировка – упражненията се изпълняват едно след друго. Целта е да се изпълнят максимален брой кръгове за 15 минути.

1. Лицева опора+раменна опора+отскок: това е 1 повторение – 10 пъти
Това упражнение натоварва гърдите, трицепса, корема, долната част на гърба, раменете, бедрата.

2. Страничен напад с отскок и усукване – 10 пъти за всеки крак
Работим за задна част на бедрата, ако слизате по-ниско долу се активира дупето (глутеуса), коремът стабилизира и усуква тялото.

3. Коремни диагонали – 10 пъти
Упражнение за корема. Краката са повдигнати, за да няма натоварване в долната част на гърба.

4. Странични заешки подскоци – 10 пъти
Аеробно упражнение, натоварва прасците.

Постижението на Руми: 4 кръга и 5 повторения на първото упражнение. А вие колко направихте 🙂

Получи специално внимание, като се присъединиш в Студио Прекрасна

Присъедини се към нас и се възползвай от премиум тренировки и рецепти.